Κέρδισε και επέστρεψε στην Β' Εθνική η Βέροια

veria_fokikosΤην επιστροφή της στην Β’ Εθνική πανηγύρισε η Βέροια. Στο τελευταίο της παιχνίδι, επικράτησε με 1-0 του Φωκικού και προσπέρασε την μέχρι σήμερα πρωτοπόρο Επανομή, που έκανε το ρεπό της. Αγωνιστικά, η Βέροια ήταν καλύτερη, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και όταν της χαμογέλασε η τύχη, μετά από σωρεία χαμένων φάσεων, έφτασε με τον Τζημογιάννη στο γκολ.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ. Η Βέροια από τα πρώτα λεπτά έδειξε θέλει περισσότερο το ματς και μετά το εικοσάλεπτο έκλεισε τον Φωκικό στην εστία του. Στο 27’, ο Λαναρής τρύπησε την αντίπαλη άμυνα κι έβγαλε τον Αστράουσκας τετ α τετ αλλά την τελευταία στιγμή ο Καντιμοίρης απόκρουσε με τα πόδια. Στο 30’ ο Παυλίδης από καλή θέση, μέσα από την περιοχή, έπιασε το γυριστό σουτ αλλά η μπάλα χτύπησε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ. Στο 32’ και στο 42’, ισάριθμα φάουλ του Λαναρή αποκρούστηκαν δύσκολα σε κόρνερ από τον Καντιμοίρη. Πολύ ευκαιρία για την Βέροια χάθηκε και στο 39’ όταν πάλι ο Παυλίδης μέσα από την περιοχή σούταρε χωρίς να βρει στόχο. Το θετικό για την Βέροια ήταν ότι από το 42’ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Σπυριδάκη. Ο αμυντικός του Φωκικού ανέτρεψε ως τελευταίος παίκτης τον Αστράουσκας που έβγαινε μόνος απέναντι στο Καντιμοίρη, και δίκαια αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Στην επανάληψη η νευρικότητα της Βέροιας ανέβηκε στα ύψη. Συνέχισε να κρατά κλεισμένο τον Φωκικό και να βομβαρδίζει με ευκαιρίες. Στο 56’ ο Παυλίδης αστόχησε εξ επαφής και στο 57’ σουτ του Μπαχράμη πέρασε λίγο άουτ. Στο 61’ ο Καλτσάς πήρε την πάσα από τον Μπαχράμη αλλά το σουτ που επιχείρησε εξουδετερώθηκε από τον Καντιμοίρη. Στο 63’ σουτ του Αστράουσκας από κοντά, χτύπησε σε πόδια αμυντικών και κατέληξε κόρνερ ενώ στο 67’ ο Μπαχράμης μόνος απέναντι από το τέρμα σούταρε άουτ. Στο 73’ ο Παυλίδης μέσα από την περιοχή σούταρε άουτ. Στο 80’ σουτ του Καλτσά χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τζημογιάννης την έστειλε στα δίχτυα. Η Βέροια τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Τριάντου. Με κίτρινες παρατηρήθηκαν οι Θωμόπουλος, Ζυγογιάννης, Δημητρίου, Σερπάνος.

Με την λήξη του παιχνιδιού οι φίλαθλοι μπήκαν στο γήπεδο και ανοίγοντας σαμπάνιες πανηγύρισαν με τους παίκτες την άνοδο.

Διαιτητής: Ντίτσος (Παντικίδης, Ποντίκης)
ΒΕΡΟΙΑ: Κοτταρίδης, Βέρτζος, Καπίας, Τζημογιάννης, Τριάντος, Παυλίδης, Βούλγαρης (53’ Μπαχράμης), Καλτσάς, Λαναρής (90’ Βέργος), Νούτσος, Αστράουσκας (85’ Ένκβιστ).
ΦΩΚΙΚΟΣ: Καντιμοίρης, Θωμόπουλος, Ζυγογιάννης, Δημητρίου. Σπυριδάκης, Στεργίου, Κουρελής (78’ Δήμου), Σερπάνος (82’ Κωστακιώτης), Γιέλοβατς (59’ Τερζής), Τζέκος, Βαβάτσικος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: