Συνεχίζει τις προσπάθειές της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Α΄/βάθμιας Εκπ/σης


enosi_goneon_nomarxiakoΤην συνέχεια της προσπάθειάς της για κατασκευή δημοτικών Σχολείων έκανε γνωστή με ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Α΄/βάθμιας Εκπ/σης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει τα εξής: «Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Α΄/βάθμιας Εκπ/σης, ευχαριστεί τους συλλόγους μέλη της για τη συμμετοχή τους στη διαμαρτυρία, η οποία πραγματοποιήθηκε μπροστά στη Νομαρχία στις 24-3-2010, παρά τις αντίξοες συνθήκες των ημερών, καθώς επίσης και τα παιδιά, τα οποία παραβρέθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν με ιδιαίτερο παλμό.

Στις 25 3-2010 με δυσκολία κρεμάσαμε ένα πανό απέναντι και λίγο παρακάτω από την εξέδρα των επισήμων, δεδομένου ότι η παρουσία της αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα έντονη, λόγω της παρουσίας στην πόλη μας του υφυπουργού κυρίου Βούγια, ο οποίος και προς τιμήν του το πρόσεξε και ζήτησε να συναντηθεί με εκπροσώπους των γονιών και να ενημερωθεί για τις εξελίξεις πάνω στο θέμα αυτό στην πόλη μας. Μετά το τέλος της παρελάσεως, επιτροπή της Ένωσης και Συλλόγων Γονέων, επισκέφθηκε τον κύριο Βούγια στο Δημαρχείο και τον ενημέρωσε για τα προβλήματα της σχολικής στέγης στη Βέροια.

Προς ενημέρωση όλων των γονιών, αλλά και του λαού της πόλης μας συνολικότερα, θα θέλαμε ν’ αναφερθούμε στη συνολική εικόνα του προβλήματος σήμερα, καθώς επίσης και στα συμπεράσματα τα οποία καταλήξαμε μετά και από το Νομαρχιακό Συμβούλιο στο οποίο κληθήκαμε την ίδια μέρα της κινητοποιήσεώς μας. Όπως από πολύ καιρό τώρα είχαμε καταλάβει, το θέμα της σχολικής στέγης στην πόλη μας είναι πολύ δύσκολο να λυθεί και γι΄αυτό ευθύνονται τα 19 χρόνια που πέρασαν, χωρίς οι τοπικοί μας «άρχοντες» να προχωρήσουν σε κανενός είδους σχεδιασμό στον τομέα αυτό, σαν να μην περίμεναν την ανάπτυξη της πόλης, σαν να μην νοιαζόντουσαν για τα νέα ζευγάρια της, παρά μόνο τις περιόδους , που θα ζητούσαν απ’ αυτά τη ψήφο τους.

Σ’ αυτά τα 19 χρόνια κανένας δεν νοιάστηκε, για τα σχολεία που το ένα μετά το άλλο χωρίζαν τις αίθουσες με γυψοσανίδες, που χρησιμοποιούσαν κάθε αποθηκευτικό χώρο για να στεγάσουν μαθητές, ανεξαρτήτως αν βρισκόταν δίπλα σε καυστήρες, που δεν τους ενδιέφερε η πολυπολιτισμικότητα αυτής της πόλης και οι τάξεις υποδοχής που χρειαζόντουσαν. Συνυπεύθυνοι όμως μ’ αυτούς κι εμείς οι γονείς, που απορροφημένοι από τον καθημερινό μας αγώνα μέσα και έξω από τις οικογένειές μας, επιτρέπαμε να περνούν τα παιδιά μας 6 και 7 ώρες της ημέρας τους σ’ αυτές τις αίθουσες φυλακές. Και φτάνουμε σήμερα, σ’ αυτό το αδιέξοδο συμπέρασμα, ότι αυτή η πόλη στην επόμενη πενταετία τουλάχιστον, δεν έχει ελπίδα να δεί καινούργιο σχολείο Α΄/βάθμιας εκπ/σης.

Η Ένωση Γονέων, στο κλείσιμο της συζήτησης της σχολικής στέγης από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, πρότεινε το αυτονόητο, αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 19 χρόνια, την ανάθεση μελέτης, στο Πανεπιστήμιο που έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στην πόλη μας, σ’ ότι αφορά τη χωροταξική κατανομή του πληθυσμού, έτσι ώστε, γνωρίζοντας στα επόμενα χρόνια σε ποιές περιοχές της πόλης έχουμε και αναμένεται να έχουμε, τα περισσότερα νέα ζευγάρια, να γίνει σχεδιασμός για μια 20ετία τουλάχιστον, των νέων σχολικών μονάδων που θα χρειασθούν, για να μην ξαναβρεθούμε στη δυσάρεστη θέση, να μιλάμε για υπάρχοντα χρήματα και ανύπαρκτα οικόπεδα. Μετά από όλα τα παραπάνω μόνο μια υπόσχεση μπορούμε να δώσουμε στους γονείς και στα παιδιά που περιμένουν μια απάντηση. Ότι: δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, μέχρι να δούμε από τους αρμόδιους εκείνη την εξέλιξη που θα σημαίνει ότι έστω ένα σχολείο έπαψε να φαντάζει ουτοπία και τείνει να γίνει πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: