NEWS - NEA

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία αγοράς κτιρίου από τη δωρεά Καραναστάση
Ολοκληρώθηκε με  επιτυχία η διαδικασία αγοράς κτιρίου  από τη δωρεά   ΚαραναστάσηΜετά από μια πολύ δύσκολη διαδικασία, λόγω αστάθμητων παραγόντων και πολλών κληρονόμων που προέκυψαν στην πορεία της αγοράς ακινήτου από τη δωρεά Καραναστάση, ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο η διαδικασία υπογραφής των συμβολαίων, μεταξύ της Δημάρχου Βέροιας κ. Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη και των ιδιοκτητών-κληρονόμων του ακινήτου. Στην περιουσία του Δήμου περιήλθε το διατηρητέο ακίνητο της οδού Βερμίου το οποίο κατέρρεε.
Το εξαιρετικής αρχιτεκτονικής παλαιό οίκημα συνολικού εμβαδού 326 τετραγωνικών μέτρων, που αποτελείται από υπόγειο χώρο, ισόγειο, έναν όροφο με σοφίτα και αυλή, κτίστηκε το 1905 και χαρακτηρίστηκε (από την Προϊσταμένη της εφορείας Νεότερων Μνημείων σε κάποια επίσκεψή της στη Βέροια), ως το ποιο αξιόλογο Βιεννέζικο διατηρητέο της πόλης το οποίο δεν έχει αξιοποιηθεί. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βέροιας προχωρά στον καθαρισμό, την αποτύπωση και τη μελέτη αναπαλαίωσης του κτιρίου, ώστε να φιλοξενηθούν εκεί (σύμφωνα με την επιθυμία της δωρήτριας κ. Καραναστάση), οι χώροι δραστηριοποίησης της νεολαίας και των καλλιτεχνών της πόλης.


"Δυστοκία" στην εκλογή Γραμματέα Νομαρχιακού Συμβουλίου

nomarxiako_eklogi_grammateaΣοβαρό πολιτικό πλήγμα ήταν για την παράταξη που διοικεί τη Νομαρχία αλλά και για τον ίδιο το Νομάρχη, η αποτυχία εκλογής Γραμματέα Νομαρχιακού Συμβουλίου στην έκτακτη συνεδρίαση της Παρασκευής (8/1). Ο πρώην Γραμματέας Στάθης Γεωργιάδης, μετά τον ορισμό του ως αντινομάρχης, κατέθεσε την παραίτησή του, η οποία έγινε αποδεκτή από το Σώμα. Όμως κανείς από τους συμβούλους της πλειοψηφίας δεν δέχθηκε να θέσει υποψηφιότητα για να καλύψει το κενό, αφήνοντας εκτεθειμένο το Νομάρχη. Γνωρίζοντας ο κ. Καραπαναγιωτίδης την πρόθεση των συνεργατών του, προσπάθησε αρχικά να «πετάξει το μπαλάκι» στα…αριστερά. Ούτε η παράταξη Μούρνου αλλά ούτε και οι άλλες δυο των κ. Γαβριηλίδη, Τρεμπελή «τσίμπισαν», προφανώς γνωρίζοντας το εσωτερικό πρόβλημα της πλειοψηφίας. Ο κ. Μούρνος σημείωσε ότι το Προεδρείο του Νομαρχιακού Συμβουλίου πρέπει να έχει ομοιογένεια γι αυτό σημείωσε ότι η θέση του Γραμματέα, η οποία δεν προσφέρει κάτι, πρέπει να καλυφθεί από την πλειοψηφία. Ο κ. Γαβριηλίδης τόνισε ότι η παράταξή του δεν διαθέτει…άσφαιρες δυνάμεις και δεν έχει διάθεση να συμμετάσχει στον…καλλωπισμό του Προεδρείου. Ο κ. Τρεμπελής υπενθύμισε ότι όταν στο παρελθόν ζητήθηκε η παραχώρηση της θέσης στην μειοψηφία, ο Νομάρχης δεν το δέχθηκε. «Τι έγινε τώρα; Μήπως έχετε ενδοπαραταξιακές δυσκολίες;» αναρωτήθηκε ο κ. Τρεμπελής κοιτώντας το Νομάρχη. Για να βγει από το αδιέξοδο ο κ. Καραπαναγιωτίδης στράφηκε στους συνεργάτες του αλλά το μόνο που συνάντησε ήταν…γυρισμένες πλάτες. Η δυστοκία του Νομάρχη προκάλεσε την κριτική του κ. Μούρνου. «Υπάρχει βαθιά εσωτερική κρίση στην πλειοψηφία και την ευθύνη την έχει ο Νομάρχης» παρατήρησε ο κ. Μούρνος. Απαντώντας ο κ. Καραπαναγιωτίδης τόνισε ότι πικρίες υπάρχουν στην παράταξη του, προφανώς μετά τις επιλογές των αντινομαρχών, αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα. «Μην κρίνεται από το θέμα της εκλογής του Γραμματέα και μην μπαίνετε σε ξένα χωράφια» απάντησε συμπληρωματικά, εμφανώς εκνευρισμένος, ο Νομάρχης. Για να μην κριθούν άκυρες οι επόμενες αποφάσεις της συνεδρίασης ορίστηκε Γραμματέας προσωρινά, μόνο για την χθεσινή συνεδρίαση, η κ. Αλδάκου και στην επόμενη συνεδρίαση το θέμα της εκλογής νέου Γραμματέα θα ξανατεθεί.
Εποχικό προσωπικό
Το θέμα που στην ουσία προκάλεσε το χθεσινό έκτακτο Νομαρχιακό Συμβούλιο ήταν ο προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού. Με την ημερομηνία υποβολής της απόφασης στο Υπουργείο Εσωτερικών να πιέζει, το Σώμα αποφάσισε κατά πλειοψηφία την πρόσληψη ενός αρχιτέκτονα μηχανικού (ΠΕ), ενός μηχανικού περιβάλλοντος (ΠΕ), ενός κτηνιάτρου (ΠΕ), ενός ψυχολόγου (ΠΕ), δυο υπαλλήλων διοικητικού – λογιστικού (ΤΕ), ενός μηχανικού (ΤΕ), δυο υπαλλήλων διοικητικού λογιστικού (ΔΕ), δυο σπερματεγχυτών (ΔΕ), δυο οδηγών (ΔΕ) και δυο χειριστών μηχανημάτων (ΔΕ). Η χρονική διάρκεια των παραπάνω προσλήψεων είναι οκτώ μήνες. Η πρόταση που κατατέθηκε από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας βρήκε αντίθετη την παράταξη Μούρνου. Ο επικεφαλής της πρότεινε στον πίνακα να συμπεριληφθούν μηχανολόγοι μηχανικοί και οικονομολόγοι για να βοηθήσουν στην εκπόνηση μελετών για το ΕΣΠΑ. Η απάντηση της Διευθύντριας της Νομαρχίας Ελένης Κωστακίδου ήταν ότι αφενός οι θέσεις αυτές προορίζονταν για την κάλυψη εποχικών αναγκών και αφετέρου δεν υπήρχαν περισσότερα χρήματα στον προϋπολογισμό για να προσληφθούν επιπλέον υπάλληλοι. Υπέρ της πρότασης ψήφισε ο κ. Γαβριηλίδης και κατά ο κ. Τρεμπελής ο οποίος τόνισε ότι με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα.
Τυχερός πάλι ο Γαβριηλίδης
Στο τέλος της συνεδρίασης το Νομαρχιακό Συμβούλιο έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Τυχερός, όπως και πέρσι, ήταν ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σάββας Γραβριηλίδης, ο οποίος έλαβε ως δώρο μια χρυσή λίρα. Στην βασιλόπιτα των παρατάξεων, το φλουρί έπεσε στο κομμάτι της παράταξης Μούρνου.

Την Βέροια θα επισκεφθεί ο Θ. Πάγκαλος

pagkalosΑπό την Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας ανακοινώθηκε ότι στις 16 και 17 Ιανουαρίου θα επισκεφθεί τον νομό μας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος. Στις 16 Ιανουαρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 20:00 θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο δημοτικό περίπτερο της Εληάς.





Πορτρέτα στην μνήμη χαραγμένα

terzis_portretaΤο Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 στις 6μμ, η Γκαλερί Παπατζίκου στη Βέροια εγκαινιάζει έκθεση μικρών χαρακτικών έργων του Νίκου Τερζή με τίτλο, «Πορτρέτα στη μνήμη χαραγμένα». Ο Νίκος Τερζής, θα λέγαμε ότι ανήκει, στους Έλληνες καλλιτέχνες της “Διασποράς”, που μετανάστευσε από τη Θεσσαλονίκη το 1981, έκανε τις σπουδές του, στην Ακαδημία Τεχνών στη Βαρσοβία, σπουδάζοντας ζωγραφική αλλά και χαρακτική, με μεταπτυχιακές σπουδές στην τέχνη της καλλιτεχνικής αφίσας. Διακρίθηκε και σχεδόν αμέσως επιλέχθηκε να διδάξει στην ίδια σχολή.
Η κοσμοπολίτικη (του ταξιδευτή του κόσμου) διάθεσή του, τον έφερε στη Στοκχόλμη, από το 1991, όπου ζει και εργάζεται, μοιράζοντας τον χρόνο του μεταξύ Στοκχόλμης, Βαρσοβίας, και στον τόπο καταγωγής του τον Έβρο. Έχει παρουσιάσει το έργο του, σε πολλές ατομικές εκθέσεις στην Σουηδία, Πολωνία, Ρουμανία, Δανία και Ελλάδα. Αυτή η έκθεση που παρουσιάζει στην Βέροια, είναι η δεύτερη ατομική του στη χώρα μας, και τα έργα του είναι μικρά χαρακτικά, μια ενότητα από τις πολλές που έχει κάνει. Είναι έργα που έγιναν με τις τεχνικές της ξηρής χάραξης, επιλογή του, που φέρνει σε αντιδιαστολή τεχνικές της οξυγραφίας, επειδή, θέλει σε αυτά τα έργα να έχει τα ίδια αποτελέσματα με τις οξυγραφικές τεχνικές και είναι έργα πλούσια σε περιεχόμενο τόσο ως ιδέα, αλλά και ως αισθητικό αποτέλεσμα.
Πρόκειται για πορτρέτα, όπως λέει ο ίδιος «φίλων και αγνώστων», που ξεχωρίζει ως επιλογή από το πλήθος της παρατήρησής του των 20.085 ημερών του, και ίδιος με τη σειρά του, στις μικρές σκληρές μεταλλικές μήτρες. Ο Νίκος Τερζής είναι εκτός άλλων, ένας εξαίρετος σκιτσογράφος – εικονογράφος, με πλήθος εφαρμογές σε εικονογραφήσεις βιβλίων, εφημερίδων ή άλλων εντύπων στη Στοκχόλμη, αλλά και ένας καλλιτέχνης που δίνει χρόνο και βάρος στις επικοινωνιακές και κοινωνικές του διαμεσολαβήσεις, όπως ως διευθυντής τέχνης από το 1998 στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Στοκχόλμης, με έντονη δράση στις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ ξένων και Σουηδών καλλιτεχνών. Από το 1994 έως το 2004, μέλος του Δ.Σ. του ιδρύματος γκαλερί Enkehuset, ακόμη και ως επιμελητής εκθέσεων. Η διάθεσή του αυτή είναι αποδοχής και από καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης που έτυχαν την φιλοξενία εκθέσεων στη Στοκχόλμη όπως Κ. Λαχάς, Γ. Κατσάγγελος, Μ. Γιανναδάκης, Ξ. Σαχίνης, Β. Καρκατσέλης κ.α.
Η έκθεση θα έχει διάρκεια έως 16 Φεβρουαρίου του 2010 και οι ώρες λειτουργίας της Γκαλερί είναι Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17:00 – 21:00, Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 14:00 (και με ραντεβού).


Συνεχίζονται οι δοκιμές της αντιπολεμικής σάτιρας «ΟΙ ΣΙΔΕΡΑΔΕΣ¨» του Μίλος Νίκολιτς,

sideradesτης οποίας η ΠΡΩΤΗ θα δοθεί στις 16 Ιανουαρίου 2010, στις 8.30 μ.μ. στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ, σε συνεργασία με τη Κ.Ε. ΔΗ.Π.Ο.Ν. H παράσταση θα επαναληφθεί στις 17 Iανουαρίου 2010 στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.. «ΟΙ ΣΙΔΕΡΑΔΕΣ» είναι ένα αντιδράμα, μια παράλογη κωμωδία γεμάτη ειρωνεία και αντιφάσεις. Ο Άτσα έρχεται από την Βοϊβοδίνα στη Γερμανία ψάχνοντας την αλήθεια για τον πιθανό γιο του από τα χρόνια της αιχμαλωσίας του. Εκεί συναντάει τον τωρινό πατέρα του γιου του, ένα Γερμανό. Σύντομα μαθαίνουμε ότι το κίνητρο για να φύγει στη Γερμανία ήταν ένα επεισόδιο που είχε συμβεί στην πατρίδα του. Είχε έρθει ένας Ρώσος, να βρει τον γιο του από τα πολεμικά χρόνια. Το αίτιο της Οδύσσειας του Ρώσου ήταν να βρει την αλήθεια. Στην πατρίδα του βρίσκεται ο γιος, ο οποίος δεν του μοιάζει, είναι εντελώς διαφορετικός. Το έργο είναι ένας ύμνος στην ανθρώπινη φύση, ενάντια στον εθνικισμό, την αγριότητα του πολέμου και τις συμβάσεις της καθημερινότητας. Τιμή εισιτηρίου 15,00 €, Μαθητικό-φοιτητικό-πολυτέκνων-ΚΑΠΗ κλπ. 10,00 €. Η προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται από τα γραφεία της Κ.Ε. ΔΗ.Π.Ο.Ν. (Χ΄΄ Μαλούση 17) τηλ. 2332029800, εργάσιμες ημέρες και ώρες από τη Δευτέρα (11/01/2010).



Η γιορτή του δήμου Νάουσας την παραμονή Πρωτοχρονιάς

paramoni-giorti-311209-1Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Πέμπτη παραμονή της πρωτοχρονιάς στην πλ. Καρατάσου η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Νάουσας, η Κ.Ε. ΔΗ.Π.Ο.Ν. και ο Ιππικός Σύλλογος Νάουσας. Από νωρίς άναψε ο παραδοσιακός «καρτσιούνος» και ετοιμάστηκε το ζεστό κόκκινο κρασί που προσφέρθηκε στους δημότες και τους επισκέπτες. Στο Δημαρχείο στις 11:30π.μ. τον Αη Βασίλη, τον Πρόεδρο του Ιππικού Συλλόγου Νάουσας κ. Αν. Μπαμίχα και μέλη του συλλόγου, που κατέφθασαν με άλογα, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Αν. Καραμπατζός. Στη συνέχεια μοίρασαν γλυκά και καραμέλες στα παιδιά διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους της πόλης, για να καταλήξουν στην πλατεία και στο χώρο της εκδήλωσης, όπου ο Αη Βασίλης μοίρασε συμβολικά δώρα σε όλα τα παιδιά, ενώ πρώτα ομάδα της Β΄ Μοίρας Καταδρομών και στη συνέχεια η μπάντα της Φιλαρμονικής έψαλε πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και εορταστικά τραγούδια. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αν. Καραμπατζός, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ι. Γκαρνέτας, οι Αντιδήμαρχοι κα. Ευδ. Ιτσκάρα-Θανασούλη, κ. Ι. Μαλάκης, το μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε. ΔΗΠΟΝ και συντονιστής της εκδήλωσης κ. Κ. Περισοράτης, μέλη του Ιππικού Συλλόγου και της Φιλαρμονικής Ναούσης, πλήθος κόσμου και εκατοντάδες παιδιά.




Έγιναν τα γυρίσματα της εκπομπής "Κυριακή στο Χωριό" στον Κοπανό

agia_paraskeui_leukadiaΜετά από πρόσκληση του Μορφωτικού Συλλόγου Κοπανού "Η ΜΙΕΖΑ" πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία σε συνεργασία με την ΕΡΤ3 η εκπομπή "Κυριακή στο χωρίο", στις 3 Ιανουαρίου 2010 στην Κεντρική Πλατεία Κοπανού. Κίνητρο του συλλόγου η αγάπη που τρέφει για τον τόπο του και μέσα στους σκοπούς του είναι η διατήρηση, διάδοση και διάσωση των παραδόσεων των ηθών και των εθίμων. Εκτός της «Μίεζας», συμμετείχαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Λευκαδίων "ΤΑ ΑΝΘΕΜΙΑ" και "ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ", Μονοσπίτων "ΑΓ. ΜΑΥΡΑ", Μαρίνας "ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" Επισκοπής " Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ". Επίσης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ανθεμίων Δ. Σιδηρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αργυρίου Α., ο Αντινομάρχης Σουμπέκας Γ. οι βουλευτές Γικόνογλου Α., Τόλκας Α. ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Παρχαρίδης Γ.ο Καθηγητής Ορθοπεδικής Γιάντζης Γ., ο πρώην βουλευτής Τσαβδαρίδης Λ., η Αντιδήμαρχος Κερεμίδου Σ., ον Πρόεδρος Δ/Σ Κυριακίδης Δ., ο Δήμαρχος Νάουσας Καραμπατζός Α., η Πρόεδρος Δ/Ε Κανούδη – Παπανδρέου Α. Η εκπομπή θα προβληθεί στις 10/1, στις 3μμ.


Η Νομαρχία παρουσίασε το χειμερινό διαφημιστικό σποτ

nomarxis_spotΗ παρουσίαση του τηλεοπτικού σποτ της νομαρχίας για το χιονοδρομικό τουρισμό έγινε την Τετάρτη στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου από το νομάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη. Παρόντες ήταν επίσης οι αντινομάρχες Γεωργία Μπατσαρά και Αντώνης Χατζόπουλος, ο γ.γ. της Ν.Α. Σταύρος Γιανναβαρτζής, ο ειδικός σύμβουλος Γιάννης Λαμπίδης και ο προϊστάμενος του γραφείου τουρισμού Γιώργος Σαλιάγκας.

Πριν την παρουσίαση ο νομάρχης αναφέρθηκε γενικά στον τομέα του τουρισμού και τις ενέργειες της διοίκησης, σχολιάζοντας ότι η ολοκλήρωση και παράδοση της Εγνατίας Οδού αλλάζει θεαματικά τα δεδομένα από και προς τη δυτική Ελλάδα.

Μιλώντας ειδικά για τηλεοπτικό μήνυμα 22 δευτερόλεπτα τόνισε ότι δημιουργήθηκε στο πνεύμα της σύγχρονης εποχής, έχει ταχύτητα, εικόνες, μουσική, παιδιά και είναι σύντομο. Έχει εικόνες με δράση, εξυπηρέτηση, διασκέδαση, δυνατότητες, συναίσθημα, ιστορία. Τόνισε ότι θα μεταδίδεται στην πρωινή ζώνη της ΝΕΤ, σε εκπομπές της ΕΤ3 και σε 37 περιφερειακούς σταθμούς.

Κλείνοντας ο νομάρχης ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα εγκαινιαστεί το νέο πάρκινγκ στο χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου.


Άσκηση διάσωσης από τον εναέριο αναβατήρα

pigadia-askhsh-1-1209Από την προηγούμενη Κυριακή (13/12) ξεκίνησε τη λειτουργία του το Χ.Κ. «3-5 Πηγάδια» για τη νέα χειμερινή περίοδο. Η προσέλευση των επισκεπτών ήταν πολύ μεγάλη και παρά την ισχυρή χιονόπτωση ο δρόμος για τα «Πηγάδια» ήταν καθαρός και τα οχήματα κινούνταν χωρίς αλυσίδες. Μάλιστα, από την πρώτη μέρα λειτουργίας έντονο ήταν το ενδιαφέρον ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, που μετέδιδαν δηλώσεις στελεχών και επισκεπτών του Χ.Κ. καθώς και πλάνα από τις χιονισμένες πίστες. Την Τετάρτη (16/12) πραγματοποιήθηκε άσκηση διάσωσης στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας, εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, μελών της Λέσχης Καταδρομέων και του προσωπικού του Χ.Κ. Η άσκηση προέβλεπε τον απεγκλωβισμό χιονοδρόμων από τον εναέριο αναβατήρα με τη χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλα τα στελέχη να λειτουργήσουν με συντονισμό και ταχύτητα. Η άσκηση καλύφθηκε τηλεοπτικά από συνεργείο της ΕΡΤ3.


Σε λειτουργία το ασύρματο δίκτυο ίντερνετ στο Πλατύ

plati_diktioΤέθηκε σε πιλοτική (δοκιμαστική) λειτουργία το ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο του δήμου Πλατέος. Με 20 σημεία πρόσβασης στο διαδίκτυο (wi-fi hotspots) που αναπτύσσονται σε 10 από τους 13 οικισμούς του, το ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο του δήμου Πλατέος είναι το μεγαλύτερο δημόσιο ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο O.T.A. στην Ημαθία και ένα από τα σημαντικότερα που έχουν υλοποιηθεί στη Βόρεια Ελλάδα, ως προς τον αριθμό των εγκατεστημένων σημείων και το εύρος των περιοχών κάλυψης. Το έργο υλοποιήθηκε από την εταιρεία Globitel A.E. και περιλαμβάνει -εκτός των τεχνικών υποδομών του δικτύου- δυνατότητες παροχής υπηρεσιών στους πολίτες μέσω της διαδικτυακής πύλης www.wirelessplaty.gr.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 154.700 ευρώ, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Μέτρου 4.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», με χρηματοδότηση κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 20% από Εθνικούς πόρους. Στοχεύοντας στην ενημέρωση των δημοτών και των τοπικών φορέων για τις υπηρεσίες και τα οφέλη που θα προκύψουν από το συγκεκριμένο έργο, ο δήμος Πλατέος διοργάνωσε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου εσπερίδα, με θέμα «Υπηρεσίες Ευρυζωνικότητας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση».


Ξεκίνησε στην Βέροια το Συνέδριο για τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά
Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (18/12) η πρώτη Ημέρα του Διεθνούς Συνεδρίου για τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά με την ευκαιρία συμπλήρωσης 650 ετών από την κοίμησή του, καθώς και με την ευκαιρία της τελετής Αγιοκατάταξης της Αγίας Οικογένειας του. Κατά την πρωϊνή Συνεδρίαση χαιρετισμό απηύθυνε η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων ο οποίος στην προσλαλιά του υπογράμισε ότι άν και η αγιότητα και η θεολογία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά είχε μεγάλη επιρροή στην ιστορία της Εκκλησίας, ωστόσο και τα άλλα μέλη της οικγενείας του, μολονότι δεν άφησαν τόσο μεγάλη επιρροή στην ιστορία της Εκκλησίας, υπήρξαν όμως προσωπικά άγιες μορφές.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος, εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου εκήρυξε την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου και ανέγνωσε το σχετικό μήνυμα του Παναγιωτάτου. Στην ομιλία του αναφέρθηκε για το θαύμα της αγιότητας μιάς ολόκληρης οικογενείας. Στην Α΄Συνεδρία προήδρευσε ο Αν. Καθηγητής Αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Βεροίας.

Πρώτος εισηγητής ήταν ο ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ κ. Αντώνιος Παπαδόπουλος ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα: «Ησυχασμός και νοερά προσευχή στην Αγία οικογένεια Γρηγορίου του Παλαμά». Στην εισήγηση ανέφερε μεταξύ άλλων: «Παράδειγμα ησυχίας υπήρξε – έλεγε ο Άγ. Γρηγόριος ο Παλαμάς- η Θεοτόκος Μαρία». Μετά από μία βραχεία εξιστόριση του όρου «ησυχία» από τους πρώτους αιώνες και μετά, υπογράμμισε την επιρροή – για λίγο καιρό δυστυχώς - του ησυχασμού και στη Δύση, καθώς και η στενή σχέση μεταξύ προσευχής και (νοεράς) προσοχής. Οι παλαιοί βιογράφοι του Παλαμά μαρτυρούν πως η αγιότητα του Παλαμά οφείλεται πολύ στην επιρροή των αγίων γονέων του, Κωνστάντιου και Καλλονής. Υπογράμμισε, ακόμη, το ρόλο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά ως διδασκάλου νοεράς προσευχής όχι μόνο στους μοναχούς αλλά και στους λαϊκούς (στις αδελφές του λ.χ.).

Δεύτερος εισηγητής ο Αρχιμ. Πορφύριος Μπατσαράς, Ηγουμενεύων της Ι. Μονής Τιμίου Προδρόμου Σκήτεως Βεροίας, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα: «Παλαμική ξενία: Η παροικία των Παλαμάδων στη Βέροια». Μέσα από μία λεπτομερή εξιστόριση των γεγονότων της ζωής του Παλαμά, αναρωτήθηκε ο εισηγητής «γιά ποιό λόγο ήρθε στη Βέροια ο Παλαμάς;», «Πώς ήταν η ζωή του στη Σκήτη Βεροίας;», «Ποιά ήταν η διαφορά μεταξύ Σκήτης (εκ Σταυροπηγείου) και ενοριακού ή μητροπολιτικού μοναστηριού». Η συναναστροφή του Παλαμά, όμως, δεν άρεσε σε πολλούς μοναχούς της περιοχής της Βέροιας, γιά το λόγο ότι εδίδασκε και στους λαϊκούς την άσκηση και τον ησυχασμό. Αναφέρθηκε ακόμη ο εισηγητής στις υπάρχουσες εικονογραφίες του Αγίου στην περιοχή της Βέροιας.

Στη δεύτερη Συνεδρία προήδρευσε ο ομ. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ κ. Αντώνιος Παπαδόπουλος. Πρώτος εισηγητής ο ομ. Καθηγητής Α.Π.Θ κ. Γεώργιος Μαντζαρίδης ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα: «Παλαμάς παρά Σωφρονίω: Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς στη θεολογία του γέροντα Σωφρονίου». Ο εισηγητής τόνισε ότι όπως ο Παλαμάς στην εποχή του αντιμετώπισε την αίρεση του Βαρλαάμ του Καλαβρού, έτσι και ο μεγάλος όσιος και διδάσκαλος του 20ου αιώνος γέρων Σωφρόνιος αντιμετώπισε τις προκλησεις των δυτικών αιρέσεων και της δυτικής νοοτροπίας. Καί στον Παλαμά καί στον γέροντα Σωφρόνιο υπογραμμίζεται η διάκριση μεταξύ θείας ουσίας και θείας ενεργείας, η διάκριση μεταξύ υπόστασης και ουσίας. Και οι δύο μεγάλοι διδάσκαλοι της Εκκλησίας αγάπησαν και εδίδαξαν την νοερά προσευχή τόσον στους μοναχούς όσο και στους λαϊκούς, Εν τέλει εξηγείται πως η σημερινή οικολογική κρίση πηγάζει από την εσωτερική κρίση του ανθρώπου.

Δεύτερος εισηγητής ο Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και Δρ, θεολογίας κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου ο οποίος είχε ως θέμα του: «Γρηγόριος ο Παλαμάς και Νικόλαος Καβάσιλας. Η σύνθεση μυστηριακής και ασκητικής ζωής στην ορθόδοξη παράδοση». Τονίστηκε ότι ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς και ο Άγιος Νικόλαος Καβάσιλας βίωσαν την ίδια ορθόδοξη παράδοση, αλλά εκφράστηκαν με διαφορετική ορολογία γι αυτήν, παρασύροντας ορισμένους δυτικούς στη λανθασμένη άποψη ότι ο Άγιος Νικόλαος Καβάσιλας ήταν κατά κάποιον τρόπο λατινόφρων και αντίθετος με την ησυχαστική θεολογία του Παλαμά.

Κατά την Γ Συνεδρία (απόγευμα) προήδρευσε ο Ομ. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ κ. Ιωάννης Καραβιδόπουλος. Εισηγήση έγινε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο πρ. Εζεγοβίνης κ. Αθανάσιο Jevtic με θέμα: «Η σερβική μετάφραση της ομολογίας πίστεως και άλλων έργων του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά έτι ζώντος». Ο ομιλητης ανέφερε ότι η ομολογία πιστεως του Παλαμά μεαφράστικε στα σερβικά πριν την κοίμησή του, μάλλον στο Χιλανδάρι. Η άποψη οτι οι σέρβοι ήταν αντιπαλαμιστές είναι ψευδής άσχετα από το γεγονός ότι διασώζεται σε κάποια χειρόγραφα. Οι σέρβοι αγαπούσαν και τον Παλαμά και τον ησυχασμό. Την «ομολογία» την έγραψε το 1344 σ’ ένα φίλο του Διονύσιο και αποτελεί ένα έργο πολύπλευρο και πλήρες.

Τέλος, κατά την Δ΄και τελευταία Συνεδρία της ημέρας προήδρευσε ο Ομ. Καθηγητής Α.Π.Θ. κ. Ιωάννης Γαλάνης και εισηγητές ήταν: α) ο Ιερομόναχος Διονύσιος Shlenov, Επ. Καθηγητής και Διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Θεολογικής Ακαδημίας Μόσχας, με θέμα: «Η διδασκαλία του Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά στη Ρωσία», και β) ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Λουδοβίκος, Αν. Καθηγητής της Α.Ε.Α.Θ. με θέμα: «Η μεταξύ ορθοδόξων και ετεροδόξων συζήτηση σήμερα περί της Παλαμικής διδασκαλίας για τις άκτιστες ενέργειες του Θεού».

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα συνεχιστεί κανονικά με το πρωί του Σαββάτου. Στο «Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο» (Auditorium) όπισθεν του Βήματος του Αποστόλου Παύλου, με την παρουσια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών.


Επίσκεψη του Νομάρχη στον Σύλλογο Καρκινοπαθών
nomarxis_silogos_karkinopathonΕυχές ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων αντάλλαξε την Πέμπτη (17/12) με το Δ.Σ. του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βέροιας «Άγιος Παρθένιος» ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης στα νέα γραφεία του Συλλόγου. Η επίσκεψη του Νομάρχη συνέπεσε με επίσκεψη του Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας στον ίδιο χώρο. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης
ευχήθηκε χαρούμενες γιορτές και ό,τι καλύτερο για το 2010 στα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών. Επίσης ανταλλάχθηκαν απόψεις και θέσεις για στήριξη του έργου του Συλλόγου στις πρωτοβουλίες που σχεδιάζει για το νέο έτος αναφορικά με την ενημέρωση των μελών του και τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει.

Επίσκεψη Τσαβδαρίδη στο Σύλλογο Καρκινοπαθών

tsavdaridis_karkinopatheisΤα Γραφεία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βέροιας – Ημαθίας «Άγιος Παρθένιος» επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρώην Βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης, με αφορμή την Χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου. Ο κ. Τσαβδαρίδης αντάλλαξε ευχές για τις γιορτινές μέρες με τη διοίκηση και τα μέλη του συλλόγου και επαναβεβαίωσε τη στήριξή του στο έργο και στις προσπάθειες του συλλόγου.





Οδοντιατρικός έλεγχος των παιδιών του καταυλισμού των ΡΟΜ της Βέροιας

dontia_elegxosΤην Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου το Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Βέροιας προχώρησε στον Οδοντιατρικό έλεγχο των παιδιών του καταυλισμού των τσιγγάνων της περιοχής Εργοχωρίου Βέροιας. Η εξέταση έγινε στο χώρο του Σχολείου που έστησε στον καταυλισμό ο Δήμος. Έγινε προληπτικός έλεγχος στοματικής – οδοντικής υγείας από τους Οδοντιάτρους κ.κ. Dr. Νικόλαο Κοντογιάννη και Πέτρο Μίλη, παρουσία του Αντιδήμαρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου και της εθελόντριας νοσηλεύτριας κ. Ελένης Σιώπη. Οι μικροί μαθητές με υποδειγματική συμπεριφορά αποχωρούσαν από την αίθουσα διδασκαλίας για να εξετασθούν από τους εθελοντές Ιατρούς και να ακούσουν τη συμβουλή τους, ενώ μετά την εξέταση επέστρεφαν και πάλι στο μάθημα. Ο Δήμος Βέροιας είχε φροντίσει να τους εξασφαλίσει παράλληλα και ένα πρόγευμα. Έπειτα από τον ορθοπεδικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγε ημέρες σήμερα εξετάσθηκαν συνολικά 20 παιδιά για τα οποία δημιουργήθηκε ατομική καρτέλα υγείας, ενώ 2 περιστατικά θα οδηγηθούν για περαιτέρω έλεγχο και τυχόν ιατρικές παρεμβάσεις.


Πρόσκληση σε παραδοσιακό γλέντι

tmima_laografiasΤο τμήμα Λαογραφίας της Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας, σας προσκαλεί σε παραδοσιακό γλέντι που θα γίνει το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 9μ.μ στο οικογενειακό κέντρο ΣΕΙΡΙΟΣ(Μακροχώρι Ημαθίας). Στην εκδήλωση θα είναι η μπάντα χάλκινων του Φώτη Καραβιώτη, ενώ στο ποντιακό πρόγραμμα η ορχήστρα του κέντρου. Τιμή πρόσκλησης :25 €






Ποια σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι κλειστά
6o_13odimotiko

Από την Νομαρχία ανακοινώθηκε ότι με απόφαση Νομάρχη αναστέλλεται από την Τρίτη 1/12/2009 και για 7 ημέρες η λειτουργία των κάτωθι σχολείων και τμημάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας:





Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας , Τάξεις Β΄ και Δ΄
Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, Τάξη Β3
Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, Τάξη Γ1
Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βέροιας
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας , Τάξη Δ΄
Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας
Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας
Το Δημοτικό Σχολείο Βεργίνας
Το Δημοτικό Σχολείο Πατρίδας του Δήμου Δοβρά
Το Δημοτικό Σχολείο Γιαννακοχωρίου του Δήμου Νάουσας
Το Δημοτικό Σχολείο Μονοσπίτων-Χαρίεσσας του Δήμου Ανθεμίων
Το Δημοτικό Σχολείο Κορυφής του Δήμου Πλατέος
Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Βέροιας
Το 2ο Νηπιαγωγείο Βέροιας
Το 10ο Νηπιαγωγείο Βέροιας
Το 1ο Νηπιαγωγείο Κοπανού του Δήμου Ανθεμίων
Το 2ο Νηπιαγωγείο Κοπανού του Δήμου Ανθεμίων
Το 2ο Νηπιαγωγείο Πλατέος
Το Νηπιαγωγείο Αράχου(συστεγάζεται με το 2ο Ν/Γ Πλατέος)

Επίσης από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας ανακοινώθηκε ότι από τις 2 Δεκεμβρίου 2009, ημέρα Τετάρτη και για επτά (7) ημέρες, σύμφωνα με τη με αριθμό πρωτ. 145207/Γ1/23-11-2009 σχετική του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων η οποία αναφέρεται στα κριτήρια διακοπής λειτουργίας σχολικών μονάδων, λόγω της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) αναστέλλεται η λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Νομού τα οποία δεν έχουν κλείσει με αποφάσεις προηγούμενων ημερών. Επισημαίνουμε ότι Σχολεία που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους μία φορά δεν την αναστέλλουν για δεύτερη φορά και ως εκ τούτου επαναλειτουργούν μετά το πέρας του επταημέρου. Επιπλέον, κάνουμε γνωστό ότι Τμήματα των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί επαναλειτουργούν με την έναρξη λειτουργίας της Σχολικής Μονάδας.


Το πρόγραμμα της επίσκεψης της υφυπουργού Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.
την 01-12-2009


xristofilopoulouΤην Ημαθία θα επισκεθφθεί την Παρασκευή (4/12) η νέα υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η επίσκεψη της Υφυπουργού θα ξεκινήσει από την Αλεξάνδρεια και θα καταλήξει στην Βέροια. Από τη Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης της Υφυπουργού το οποίο είναι:

* 10:00 Εγκαίνια του Ανακατασκευασθέντος 2ου Γυμνασίου και 2ου Γενικού Λυκείου Αλεξάνδρειας και της κατασκευής κερκίδων του Γυμναστηρίου του Σχολικού συγκροτήματος
* 11:00 Επίσκεψη στην Νομαρχία Ημαθίας
* 11:20 Επίσκεψη στο Δημαρχείο Βέροιας
* 11:45 Ξενάγηση στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας
* 12:00 Σύσκεψη όλων των φορέων Εκπ/σης του Νομού στην αίθουσα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας (2ος όροφος)
* 14:00 Συνέντευξη Τύπου στο Δημοτικό Περίπτερο ΕΛΗΑ
* 20:15 Πολιτική ομιλία στο Κέντρο ΑΚΡΟΠΟΛΗ




Βράβευση μαθητών που διακρίθηκαν στον μαθηματικό διαγωνισμό
την 01-12-2009

emeΑπό το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Νομού Ημαθίας έγινε γνωστό την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό που διενεργήθηκε στις 15 Μαΐου 2009 σε όλα τα τμήματα της Ε΄ και ΣΤ' τάξης των Δημοτικών Σχολείων Νομού Ημαθίας. Αναλυτικά τα ονόματα των μαθητών είναι τα εξής:






Επιβεβαιωμένο κρούσμα νέας γρίπης σε νηπιαγωγείο του Μακροχωρίου
την 03-11-2009 18:15


nipiagogeioΣτο πλαίσιο παρακολούθησης από το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ της δραστηριότητας της νέας γρίπης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Χώρας, εντοπίστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα γρίπης Α(Η1Ν1) και συρροή κρουσμάτων γρίπης στο 3ο Νηπιαγωγείο Μακροχωρίου του Νομού Ημαθίας. Μετά την εξέλιξη αυτή, η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, εισηγήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, βάσει του Επιχειρησιακού πρωτοκόλλου, την παύση της λειτουργίας του ανωτέρω για 7 ημέρες, αρχόμενη από σήμερα, 3/11/2009. Παράλληλα το ΕΚΕΠΥ ενημέρωσε για τα ανωτέρω τον Νομάρχη Ημαθίας στο πλαίσιο συνεργασίας τους. Το ΕΚΕΠΥ διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.



Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στην Βέροια

xoros_texnonΗ Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Ν. Ημαθίας, η Γαλλική Πρεσβεία της Ελλάδος, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, και ΚΕΠΑ Βέροιας θα διοργανώσουν το 5Ο Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στην Βέροια, από τις 11 έως τις 14 Νοεμβρίου. Οι προβολές θα γίνουν στον Χώρο Τεχνών και η ώρα έναρξης ορίσθηκε στις 9.00 μμ. Στο κλείσιμο του φεστιβάλ το Σάββατο 14/11/09 ,θα δοθεί δεξίωση στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών.


Ρεσιτάλ πιάνου - βιολιού στην Στέγη

dueto_a003Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ., η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας διοργανώνει ένα μοναδικό ρεσιτάλ βιολιού – πιάνου στην «Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» με τους καταξιωμένους διεθνώς καλλιτέχνες Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε, βιολί και Ούβε Μάτσκε, πιάνο.





Δωρεάν εισαγωγικά μαθήματα στις νέες τεχνολογίες

inernet_vivliothikiΑπό την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των δωρεάν εισαγωγικών μαθημάτων στις νέες τεχνολογίες για τον μήνα Νοέμβριο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, αναζήτηση στο ίντερνετ, συμπλήρωση βιογραφικού, γνωριμία με την ψηφιακή φωτογραφία, δημιουργία Blog, τηλεφωνία μέσω διαδικτύου, εισαγωγή στα κοινωνικά δίκτυα. Όλα τα μαθήματα θα γίνουν στους χώρους της Βιβλιοθήκης. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο 23310-24494 ή με e-mail στο info@libver.grΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε .
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009 , 10:30 – 11:30, Ψάχνουμε στο Internet ( Google )
Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009, 13:30 – 14:30, Εισαγωγή στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook)
Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009, 10:30 – 11:30, Τηλεφωνία μέσω διαδικτύου (Sκype)
Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009, 10:30 – 11:30, Γνωριμία με την Ψηφιακή Φωτογραφία
Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009, 13:30 – 11:30, Ελάτε να φτιάξουμε το βιογραφικό μας
Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009, 10:30 – 11:30, Δημιουργήστε Online Album φωτογραφιών στο Flickr
Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009, 10:30 – 11:30, Δημιουργήστε το δικό σας Blog (Wordpress)
Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009, 13:30 – 14:30, Γνωρίστε το Twitter



Το πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης το Νοέμβριο
vivliothiki

Τα μαγικά κουτιά της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας, τα οποία συνεχίζουν να μαγεύουν μικρούς και μεγάλους με τα πολυάριθμα βιβλία, τις όμορφες μουσικές, τις εικόνες και τα παιχνίδια, διοργανώνουν για το μήνα Νοέμβριο σειρά δημιουργικών δραστηριοτήτων. Δηλώστε συμμετοχή τώρα, ελάτε με τους γονείς ή με τους φίλους σας.




Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009
11.00 – 12.30 το πρωί, «Αυτός ο Κόσμος ο μικρός ο μέγας»
Όλοι εμείς μέσα στο σύμπαν, τους γαλαξίες και τ’ αστέρια, ζωγραφίζουμε για το Παγκόσμιο έτος Αστρονομίας 2009. Για παιδιά 6-13 ετών με την Βασιλική Σιδηροπούλου - Καραμήτσου. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009
5:00- 6:00 το απόγευμα, «Παραμύθι θ’ αρχινήσει και την καλή μας συντροφιά, να την χαιρετήσει.
Αρχή του παραμυθιού…καλησπέρα σας!» Τα φασολάκια μεγάλωσαν πολύ και οδηγούν ψηλά στα σύννεφα. Άραγε τι θα συναντήσει εκεί ο Τζακ; Αφήγηση παραμυθιού , θεατροπαιχνίδια, ζωγραφική και κατασκευές πάνω στο παραμύθι. Για παιδιά 6-12 ετών με την Κατερίνα Αναστασίου. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009
11.00-12.30 το πρωί, «Τα φανταστικά ζωάκια». Μικρές ιστοριούλες για ζώα που υπάρχουν μόνο στη φαντασία των παιδιών. Που ζουν, τι τρώνε, έχουν φίλους; Ομαδική εργασία κολλάζ για την κατασκευή των φανταστικών ζώων…Για παιδιά 8-10 ετών με την Φωτεινή Χαμιδιελή.
Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009
7 το απόγευμα. Ο Πέτρος Τατσόπουλος μιλά για το καινούργιο του βιβλίο «Ο Σίσυφος στο μπαλκόνι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών και πάνω.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009
10:00- 11:00 το πρωί. «Παραμύθι θ’ αρχινήσει και την καλή μας συντροφιά, θα την χαιρετήσει.
Αρχή του παραμυθιού …..καλημέρα σας.» Ποιον τρόπο θα βρει άραγε ένας γεωργός για να καταφέρει τους τεμπέληδες γιους του, να αγαπήσουν το διάβασμα; Αφήγηση παραμυθιού και κυνήγι θησαυρού μέσα στα βιβλία. Όλοι μαζί μια παρέα θα διαβάσουμε τα μηνύματα, θα λύσουμε τους γρίφους και βιβλίο θα φτάσουμε στον γλυκό θησαυρό. Για παιδιά 8 -12 ετών με την Κατερίνα Αναστασίου. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της βιβλιοθήκης.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009
11.00 – 12.30 το πρωί. «Μαριονέττες στα δαχτυλάκια»
Τα δαχτυλάκια των παιδιών ζωντανεύουν σκηνές γνωστών παραμυθιών στη μικροσκοπική σκηνή του κουκλοθέατρου. Ζωγραφική & κατασκευή φιγούρας. Για παιδιά 8-10 ετών με την Φωτεινή Χαμιδιελή. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Καθημερινές δραστηριότητες για παιδιά και γονείς. Επιπλέον, καθημερινά από Δευτέρα έως Σάββατο (12.00 - 2.00 το μεσημέρι, αλλά και τα απογεύματα κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από 5.30 – 7.00) ελάτε να ζήσετε τη μαγεία του «Wii στη Βιβλιοθήκη». Το μήνα αυτό παίξτε και διασκεδάστε με Wii sports και Mariokat

Ομαδικές δραστηριότητες για σχολεία. «ΜΙΚΡΟΒΙΑ; ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ»
Γνωριμία των παιδιών με οργανισμούς τόσο μικρούς που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. Γνωριμία με το σώμα τους και τις λειτουργίες του. Εξάσκηση στην τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής. Η δραστηριότητα διαρκεί 1,5 ώρα, έπειτα από συνεννόηση.

Για τυχόν διευκρινήσεις και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 και στο τηλέφωνο 2331024494.


Η δήμαρχος Βέροιας ενημέρωσε τους βουλευτές για το λατομείο στο Ξηρολίβαδο

dimarxos_vouleutes_poxΤους τέσσερις νεοεκλεγέντες Βουλευτές του Νομού μας, κάλεσε στο Δημαρχείο η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, η οποία μαζί με το Δ.Σ του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου και το νομικό Σύμβουλο του Δήμου, αναφέρθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις για την επιχειρούμενη εγκατάσταση μεγάλης λατομικής μονάδας στο Ξηρολίβαδο. Μετά τις καθιερωμένες ευχές για δύναμη και καλή θητεία στη Βουλή, που απεύθυναν όλοι προς τους κ.κ Τάσο Σιδηρόπουλο, Θανάση Γικόνογλου και Άγγελο Τόλκα που ήταν παρόντες στη σύσκεψη, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου κ. Γ. Παπαστεργίου ενημέρωσε για το νομικό μέρος της υπόθεσης και τις ενέργειες που μέχρι τώρα έγιναν και είχαν προσωρινά επιτυχή έκβαση. Ακολούθως η Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΠΟΞ κ. Αναστάσιος Βασιάδης, ζήτησαν την πολιτική παρέμβαση των Βουλευτών στους αρμοδίους Υπουργούς της Κυβέρνησης, αφού τους ευχαρίστησαν για την δημόσια προεκλογική δέσμευσή τους για το ζήτημα. Οι τρεις παρόντες Βουλευτές, ευχαρίστησαν για την πρόσκληση , δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους, δεσμεύτηκαν ότι θα μεριμνήσουν για την εξασφάλιση συναντήσεων με τους αρμοδίους Υπουργούς, αφού αυτοί ενημερωθούν σχετικά, ώστε να συζητηθεί η ακύρωση της απόφασης που ελήφθη από την προηγούμενη Κυβέρνηση παρά την μη ύπαρξη κοινωνικής συναίνεσης. Τέθηκε επίσης στο τραπέζι το ζήτημα της συνολικής ανάπτυξης της περιοχής του Βερμίου, με ιδιαίτερο σεβασμό στο περιβάλλον.


Α. Παπαστεργίου: "Φιλοδοξούμε να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες του Ημαθιώτικου λαού"

pasok_akriveia2Με αφορμή την μεγάλη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Ημαθίας Αστέριος Παπαστεργίου έκανε την παρακάτω δήλωση: “Ευχαριστούμε το λαό της Ημαθίας για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε στηρίζοντας το ΠΑ.Σ.Ο.Κ. και τον Γιώργιο Παπανδρέου. Η μεγάλη αυτή νίκη μας δίνει δύναμη για να οδηγήσουμε την Ελλάδα και την Ημαθία στο δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας. Έχουμε τη θέληση και τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε σ’ αυτή τη πρόκληση. Φιλοδοξούμε να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες του Ημαθιώτικου λαού. Όλοι μαζί μπορούμε. Πάμε μαζί”.

Πρασίνισε και η Ημαθία

Συντριπτική ήταν η επικράτηση του ΠΑΣΟΚ και στην Ημαθία. Με ποσοστό 43,32% πέρασε στην πρώτη θέση και άφησε την ΝΔ στο 37,02%. Το ΚΚΕ πήρε 6,90%, το ΛΑΟΣ 6,16% και ο ΣΥΡΙΖΑ 3,15%. Όσον αφορά τις έδρες, το ΠΑΣΟΚ εκλέγει τρεις βουλευτές. Πρώτος και διαφορά εκλέγεται ο Τάσος Σιδηρόπουλος και τον ακολουθούν ο Θανάσης Γικόνογλου και ο Άγγελος Τόλκας. Η ΝΔ εκλέγει έναν βουλευτή. Μιχάλης Χαλκίδης και Λάζαρος Τσαβδαρίδης έδωσαν έναν αγώνα στήθος με στήθος όλο το βράδυ, με τον πρώτο να κερδίζει οριακά την μάχη.

kalpiEKΛΟΓΕΣ ΗΜΑΘΙΑ 2009

Στις κάλπες προσέρχονται από τις 7 το πρωί οι πολίτες για την ανάδειξη της νέας Βουλής. Δικαίωμα ψήφου έχουν 9,8 εκατομμύρια Έλληνες, ενώ τα εκλογικά τμήματα που έχουν στηθεί ανέρχονται σε 20.028. Η ψήφος είναι υποχρεωτική, αν και έχουν καταργηθεί οι διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονταν. Δικαιολογημένοι να μην ψηφίσουν είναι όσοι είναι άνω των 70 ετών, όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό ή αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Η διάταξη που δικαιολογούσε όσους διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από τον τόπο στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι και ψηφίζουν, έχει καταργηθεί. Σημειώνεται ότι το 2,5% του εκλογικού σώματος ψηφίζει για πρώτη φορά. Για να ψηφίσετε, πρέπει να έχετε μαζί σας την αστυνομική ταυτότητα. Σε περίπτωση που δεν την έχετε, μπορείτε να προσκομίσετε το διαβατήριο (ακόμη και αν έχει λήξει), την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας. Δεκτές είναι και οι προσωρινές βεβαιώσεις των αστυνομικών αρχών.

Δημοτικό Κολυμβητήριο.
Υπογράφηκε την 3η Σεπτεμβρίου (στο γραφείο της Δημάρχου Βέροιας), η σύμβαση του έργου «ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΉΡΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ» από την Δήμαρχο κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη και τον εργολάβος που ανέλαβε την κατασκευή του «Καρατζούνης ΑΤΕΒΕ». Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι, Τεχνικών κ. Δημήτριος Δάσκαλος, Κοινωνικής Πολιτικής κ. Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου και Παιδείας κ. Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης.

Πρόκειται για την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου, εμβαδού #5.760#τετραγωνικών μέτρων, σε χώρο του Δήμου έκτασης #101,545#στρεμάτων δίπλα στο γυμναστήριο ΕΑΚ (στο δρόμο προς το Μακροχώρι). Ο προϋπολογισμός του έργου είναι #6.200.000#Ευρώμε το ΦΠΑ και αναμένεται να είναι έτοιμο σε 18 μήνες.

για περισσότερα παρακαλώ κάνετε κλίκ στο ακόλουθο link :
http://www.facebook.com/topic.php?topic=11214&post=113572&uid=70983854440#/topic.php?uid=70983854440&topic=11214


Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο
Γέμισαν με παιδικές φωνές, χρώματα και παιχνίδια για δύο ώρες η Πλατεία Ωρολογίου και η οδός Ελιάς, χθες 22 Σεπτεμβρίου «ημέρα χωρίς αυτοκίνητο». Μαθητές των Δημοτικών σχολείων και των Γυμνασίων της πόλης μας, συμμετείχαν στις δράσεις που διοργάνωσαν:
• Η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Βέροιας
• Η Δ/νση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης
• Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής
• Το τοπικό Συμβούλιο Νέων
• Η Τροχαία Βέροιας
• Η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας
• Ο Σχολικός Σύμβουλος της 4ης Ε.Π του Ν. Ημαθίας.

Για περισσότερα παρακαλώ κάνετε κλικ στο ακόλουθο link :
http://www.facebook.com/topic.php?topic=11567&post=116224&uid=70983854440#post116224

«Όλα θα πάνε καλά…» - Δελτίο τύπου Δήμου Βέροιας

Το Γραφείο Εκλογών του Δήμου Βέροιας, επισκέφθηκε εχθές Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη. Η επίσκεψή της εντάσσεται στο πλαίσιο του ελέγχου της προετοιμασίας του Δήμου, ενόψει των εκλογών της Κυριακής 4 Οκτωβρίου.
Κατά την επίσκεψή της ενημερώθηκε από την υπεύθυνη του γραφείου κ. Ανθούλα Σανίκη και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει έως τώρα κάποιο πρόβλημα με τη λειτουργία του.
«Όλα θα πάνε καλά, η όλη διαδικασία θα εξελιχθεί σύμφωνα με το σχέδιο που προβλέπεται και οι πολίτες θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα χωρίς προβλήματα. Ο Δήμος Βέροιας είναι εδώ για να εξυπηρετήσει τον κόσμο που θα χρειαστεί τη βοήθειά του.», δήλωσε αποχωρώντας η Δήμαρχος .


Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη του Διαδικτύου
(Web Science) (ΠMΣ ΕτΔ)
στη Βέροια από τρέχον Ακαδημαϊκό Έτος 2009-2010.
Αρχές Φεβρουαρίου, ο Δήμος μας, δέχτηκε από το Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ, πρόταση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ), στην «Επιστήμη του Διαδικτύου».
Στις 17-2-09 το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε μία κατ’αρχήν απόφαση αποδοχής της πρότασης του Α.Π.Θ.
Στους μήνες που ακολούθησαν έγιναν και από το Δήμο και από το Μαθηματικό Τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. όλες οι προσπάθειες και οι εργασίες, προκειμένου να διευθετηθούν τα θέματα που αφορούσαν την εφαρμογή της πρότασης.
Στις 21 Σεπτεμβρίου 2009, το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε την εφαρμογή του Π.Μ.Σ και την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου με το Α.Π.Θ.
Είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσουμε όλους τους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπ/σης και κυρίως τους συνδημότες μας και τους ημαθιώτες ότι κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2009-2010 θα λειτουργήσει στην πόλη μας το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη του Διαδικτύου.
Η Βέροια «του Έξυπνου Οικισμού» και «των Ευρυζωνικών Δικτύων», κατατάσσεται σε προωθημένη θέση στην Κοινωνία της Πληροφορίας και στη Διαδικτυακή Κοινωνία.

για περισσότερα παρακαλώ κάνετε κλικ στο ακόλουθο σύνδεσμο :
http://www.facebook.com/topic.php?uid=70983854440&topic=11568


Παραβίαση Γραφείων Δημαρχείου - Δελτίο Τύπου Δήμου Βέροιας
Τα γραφεία των Αντιδημάρχων του Δήμου Βέροιας και το επίσημο γραφείο της Δημάρχου που στεγάζονται στο κτίριο του Δημαρχείου παραβίασαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 26 & 27 Σεπτεμβρίου. Εκτός από τις φθορές στις πόρτες, οι διαρρήκτες παραβίασαν μία από τις ντουλάπες του χώρου του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ καταστρέψανε και μέρος των ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων (μικρόφωνα), της αίθουσας συνεδριάσεων. Από τις πρώτες εκτιμήσεις δεν φαίνεται να λείπουν αντικείμενα ή εξοπλισμός. Η διερεύνηση των εγγράφων όμως συνεχίζεται για να διαπιστωθεί εάν έχουν χαθεί κάποια από αυτά.
Την υπόθεση έχουν αναλάβει οι αρμόδιες Αστυνομικές αρχές, οι οποίες ερεύνησαν τους χώρους για τυχόν αποτυπώματα και άλλα στοιχεία που μπορεί να τους οδηγήσουν στους δράστες.
«Το φαινόμενο κρίνεται αρκετά σοβαρό, εάν συνδυαστεί με την παραβίαση πριν από λίγους μήνες του Γραφείου Αλλοδαπών του Δήμου μας και με τις κατά καιρούς καταστροφές δημοτικής περιουσίας σε πάρκα, πλατείες κ.λ.π. χώρους του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αποτροπής παρόμοιων φαινόμενων, ενώ επιφυλάσσεται να ασκήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε να βρεθούν και να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι», δήλωσε η Δήμαρχος κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη.


Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας
dimotiko_veriaΜε 45 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει την Δευτέρα (31/8) το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Στο σύνολό τους τα θέματα έχουν υπηρεσιακό χαρακτήρα. Το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στις προ ημερησίας ανακοινώσεις αλλά και στην συζήτηση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του λατομείου στο Ξηρολίβαδο. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 8μμ και τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα παρακάτω:


1.
Εμμονή στην αριθ. 613/2007 απόφαση Δ.Σ. περί αποδοχής εισήγησης Τ.Σ. Κουμαριάς και έκφρασης γνώμης κατά της Μ.Π.Ε. εκμετάλλευσης λατομικού χώρου βιομηχανικού ορυκτού από την εταιρεία «ΟΜΥΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.».
2.
Έκδοση ψηφίσματος για την άρση καταλογισμού στους Ο.Τ.Α.
3.
Έγκριση ή μη παραχώρησης δημοτικού χώρου για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.
4.
Έγκριση ή μη υποβολής αιτήματος προς την Π.Κ.Μ για παραχώρηση αγροτεμαχίου του αγροκτήματος Ασωμάτων στον Δήμο Βέροιας.
5.
Επί αιτήματος Κτηματικής Υπηρεσίας για τροποποίηση εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλης στο Ο.Τ. 3 (είσοδος πόλης από Εγνατία οδό).
6.
Επί αιτήσεως Κων/νου Καραϊσκου κ.λ.π. για τροποποίηση εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλης στο Ο.Τ. 145 (οδός Ακαταμαχήτου).
7.
Επί αιτήσεως Γ. Αντωνιάδη για καθορισμό Ο.Γ.-Ρ.Γ. στο Ο.Τ. 52δ (οδός Καραϊσκάκη).
8.
Επί αιτήσεως Δημητρίου-Ιωσήφ Ανθούλα για τροποποίηση εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 9 του Τ.Δ. Τριποτάμου.
9.
Έγκριση ή μη απευθείας ανάθεσης στην Κ.Ε.ΠΑ. των εργασιών διοργάνωσης εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου ίδρυσης του Δήμου Βέροιας.
10.
Έγκριση ή μη της αριθ. 32/2009 απόφασης Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης (Κ.Ε.Π.Α.) Δήμου Βέροιας περί είσπραξης αποζημίωσης για παρεχόμενες υπηρεσίες.
11.
Έγκριση ή μη τροποποίησης Ετήσιου Προγράμματος Δράσης, προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος Δήμου έτους 2009.
12.
Επί αιτήσεως Δ. Μπέλλα για καθορισμό συμβιβαστικά τιμής μονάδας αποζημίωσης προσκυρούμενης στην ιδιοκτησία του κοινόχρηστης δημοτικής έκτασης.
13.
Επί εισηγήσεως Δ.Ε. για καθορισμό συμβιβαστικά τιμής μονάδας αποζημίωσης ρυμοτομούμενων επικειμένων ιδιοκτησίας Ι. Κοτρίδη.
14.
Επί εισηγήσεως Δ.Ε. για καθορισμό συμβιβαστικά τιμής μονάδας αποζημίωσης ρυμοτομούμενων επικειμένων ιδιοκτησίας Ε. Μαραντίδου.
15.
Επί εισηγήσεως Δ.Ε. για καθορισμό συμβιβαστικά τιμής μονάδας αποζημίωσης ρυμοτομούμενων επικειμένων ιδιοκτησίας Χ. Ζέρβα.
16.
Επί εισηγήσεως Δ.Ε. για καθορισμό συμβιβαστικά τιμής μονάδας αποζημίωσης προσκυρούμενης κοινόχρηστης δημοτικής έκτασης στην ιδιοκτησία Δ. Ηλιάδου.
17.
Επί εισηγήσεως Δ.Ε. για καθορισμό συμβιβαστικά τιμής μονάδας αποζημίωσης προσκυρούμενης κοινόχρηστης δημοτικής έκτασης στην ιδιοκτησία της εταιρείας Θ. Τσιγγενόπουλος-Ι. Πατρίκας Ο.Ε.
18.
Επί εισηγήσεως Τ.Σ. Καστανιάς κατά της χορήγησης άδειας ερευνητικών εργασιών εντοπισμού μαρμάρου σε δημοτική έκταση, στον Σ. Ταγγίδη.
19.
Επί εισηγήσεως Τ.Σ. Κουμαριάς υπέρ της απευθείας μίσθωσης και εκμετάλλευσης λατομείου μαρμάρου σε δημόσια έκταση από τον Δημήτριο Χανιώτη.
20.
Καθορισμός αριθμού και ειδικοτήτων εγκεκριμένων συμβάσεων μίσθωσης έργου για τα Ν.Π. του Δήμου.
21.
Καθορισμός αριθμού και ειδικοτήτων εγκεκριμένων θέσεων προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τα Ν.Π. του Δήμου.
22.
Επί εισηγήσεως Δ.Ε. για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
23.
Έγκριση ή μη παραχώρησης της χρήσης του πάρκου Εληάς στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας.
24.
Έγκριση ή μη συμμετοχής του Δήμου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Νεολαία σε Δράση».
25.
Έγκριση ή μη συμμετοχής του Δήμου στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ με θέμα «Ενέργεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση-Προβλήματα και Προοπτικές» και μετάβασης εκπροσώπων του Δήμου στην Κοζάνη.
26.
Έγκριση ή μη επιχορήγησης Αθλητικών & Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης.
27.
Έγκριση ή μη συνδιοργάνωσης εκδήλωσης με τη Θρακική Εστία Βέροιας.
28.
Έγκριση ή μη συνδιοργάνωσης εκδήλωσης με τον Τουριστικό Όμιλο Σελίου.
29.
Επιχορήγηση σχολικών επιτροπών για την υλοποίηση του προγράμματος του εθελοντή σχολικού τροχονόμου.
30.
Έγκριση ή μη διαγραφής βεβαιωθέντων ποσών από χρηματικούς καταλόγους του Δήμου.
31.
Έγκριση ή μη επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντος χρηματικού ποσού.
32.
Έγκριση ή μη αποφάσεων Δ.Σ. Νομικών Προσώπων του Δήμου για τροποποίηση των προϋπολογισμών τους, έτους 2009.
33.
Έγκριση ή μη 5ου πρακτικού της επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση ευρυζωνικού δικτύου οπτικών ινών Δήμου Βέροιας».
34.
Έγκριση ή μη 6ου πρακτικού της επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση ευρυζωνικού δικτύου οπτικών ινών Δήμου Βέροιας».
35.
Έγκριση ή μη εκτέλεσης έργων με αυτεπιστασία.
36.
Έγκριση ή μη χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου «Αντικατάσταση και επέκταση δικτύου ύδρευσης Δ.Δ. Τριποτάμου».
37.
Έγκριση ή μη χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου «Διάνοιξη-κρασπέδωση οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου».
38.
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής και απόδοσης λογαριασμού του έργου «Βρεφονηπιακός Σταθμός Ασωμάτων».
39.
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής και απόδοσης λογαριασμού του έργου «Διαμόρφωση-διευθέτηση κοίτης Τριποτάμου».
40.
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής και απόδοσης λογαριασμού του έργου «Λαογραφικό Μουσείο Βέροιας».
41.
Έγκριση ή μη 1ου Α.Π.Ε. και διάθεσης απρόβλεπτων δαπανών του έργου «Συμπληρωματικές εργασίες στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ασωμάτων».
42.
Έγκριση ή μη 1ου Α.Π.Ε. και διάθεσης απρόβλεπτων δαπανών του έργου «Βελτίωση εγκαταστάσεων παιδικών σταθμών Δήμου Βέροιας».
43.
Έγκριση ή μη 1ου Α.Π.Ε. και διάθεσης απρόβλεπτων δαπανών του έργου «Επισκευή και συντήρηση κτιρίων Δήμου Βέροιας».
44.
Έγκριση ή μη 1ου Α.Π.Ε. και διάθεσης απρόβλεπτων δαπανών του έργου «Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου προς Καλίγκα».
45.
Έγκριση ή μη 1ου Α.Π.Ε. και διάθεσης απρόβλεπτων δαπανών του έργου «Ανακατασκευή ηλεκτρικών εγκαταστάσεων πάρκων και δικτύων φωτισμού».




Σύσκεψη με τους Προέδρους των Ακτημονικών Συλλόγων είχε ο Νομάρχης

nomarxis_aktimonesΣύσκεψη με τους Προέδρους των Ακτημονικών Συλλόγων του Νομού Ημαθίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (29/8) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, παρουσία του Νομάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη και του Αντινομάρχη Αντώνη Χατζόπουλου. Συμμετείχαν επίσης οι Δήμαρχοι Πλατέος και Μελίκης Φώτης Δημητριάδης και Κώστας Καρέλης, ο Δήμαρχος Αξιού Νίκος Γιουτίκας, ο Διευθυντής Γεωργίας Δημήτρης Σεργίου και στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Γης της Διεύθυνσης Γεωργίας. Μιλώντας προς τους Προέδρους των Ακτημονικών Συλλόγων ο Νομάρχης ανέφερε αρχικά ότι παρόμοια συνάντηση δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Τόνισε ότι η καλύτερη λύση στο ζήτημα θα ήταν η οριστική διανομή, ωστόσο επειδή αυτό δεν προβλέπεται από το Νόμο ζήτησε την απόλυτη τήρηση και την πιστή εφαρμογή των διατάξεων και των κανονισμών που διέπουν τη νομοθεσία εκμίσθωσης εκτάσεων του Δημοσίου σε ακτήμονες καλλιεργητές. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης ζήτησε επίσης την καλή συνεργασία των Ακτημονικών Συλλόγων με την Υπηρεσία μέσα από σύννομες ενέργειες και καθαρό τοπίο, τονίζοντας παράλληλα ότι το Τμήμα Πολιτικής Γης της Διεύθυνσης Γεωργίας θα συνεχίσει με την ίδια ευαισθησία να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο στις περιπτώσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες.


Παρεμβάσεις στον δήμο Ανθεμίων επιθεώρησε ο Νομάρχης

nomarxis_anthemΈργα σε αγροτικούς δρόμους και αντιπλημμυρικά έργα στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ανθεμίων επιθεώρησε την Πέμπτη (27/8) ο νομάρχης (κάποια από τα έργα αυτά που έγιναν από τα μηχανήματα της Νομαρχίας), εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ποιότητα των εργασιών και το τελικό αποτέλεσμα. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης δεσμεύθηκε ότι αντίστοιχη παρεμβατική πολιτική σε θέματα της καθημερινότητας θα ακολουθηθεί σε όλο το Νομό και στο άμεσο μέλλον. Τα έργα που επιθεώρησε ο Νομάρχης συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη Γιώργο Σουμπέκα και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας, ήταν:

*
Οι βελτιώσεις και διανοίξεις αγροτικών δρόμων σε όλο το Δήμο (Χαρίεσσα, Επισκοπή, Μονόσπιτα, Μαρίνα, Κοπανός).
*
Ο καθαρισμός ρέματος «Κουτίχα» στη Μαρίνα.
*
Οι νέες αίθουσες του δημοτικού σχολείου Λευκαδίων.
*
Ο αγροτικός δρόμος προς Λιβάδι Μονοσπίτων.
*
Το αντιπλημμυρικό στην περιοχή Κοπανού κ.α.
*
Η υδρευτική γεώτρηση κι ο κεντρικός αγωγός μεταφοράς νερού των Λευκαδίων.
*
Ο προγραμματισμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για το Δήμο Ανθεμίων προβλέπει επίσης σημαντικά έργα που αφορούν:
*
Την αρδευτική γεώτρηση περιοχής Αγίου Νικολάου Κοπανού.
*
Την εκβάθυνση και τον καθαρισμό της αρδευτικής δεξαμενής στη Μαρίνα.
*
Την ασφαλτόστρωση του δρόμου Νάουσας-Μαρίνα-Πολλά Νερά έως όρια Νομού προς Πλατάνι Ν. Πέλλας.
* Τις νέες αίθουσες του δημοτικού σχολείου Μαρίνας κ.α.



Μουσική εκδήλωση στην Αλεξάνδρεια

tmima_xorou.gifΟ Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Νομού Ημαθίας συνεχίζοντας την διοργάνωση πρωτότυπων μουσικών-πολιτιστικών αφιερωμάτων, διοργανώνει για την Αλεξάνδρεια συναυλία με τραγούδια αφιερωμένα στο φεγγάρι με τον γενικό τίτλο «ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ» για την Πέμπτη 3/9/09 στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Αλεξάνδρειας και ώρα 9:00 μ.μ., με 10μελή ορχήστρα του συλλόγου που απαρτίζεται από μουσικούς επαγγελματίες του νομού μας. Στην ορχήστρα συμμετέχουν: Καραφούσια Βιργινία-πιάνο, Γκοργκάτσε Μαρίνα-βιολί, Τσιάνου Μαριάννα-τσέλο, Σαρκατζής Χρήστος-κιθάρα, Δομενικιώτης Δημήτρης-φλάουτο, Δούτσης Δημήτρης-μπουζούκι/μαντολίνο, Παπαδόπουλος Παναγιώτης-ακορντεόν, Γκριγκοριάν Λέων-κόντρα μπάσο, Μπαλιάκας Γιάννης-κλαρίνο και Βαλέρας Φώτης-κρουστά. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η Δούτση Μαρία, η Πέτκου Μαρία και ο Πατσιάς Κώστας. Στη διεύθυνση και ενορχήστρωση: Ρίστας Πέτρος. Τέλος, συμμετέχει και η σχολή χορού Body Control με τις αδερφές Έλενα και Φένια Τσικιτίκου. Η παραπάνω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας και του Δήμου Αλεξάνδρειας. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.


Νέα ευρύματα στην Βεργίνα

verg_arxaiaΔύο νέα ευρήματα (φωτογραφία) στη Βεργίνα εντείνουν τον προβληματισμό και προσθέτουν νέα εντυπωσιακά στοιχεία στα ιστορικά και πολιτικά γεγονότα της εποχής του βασιλιά Φιλίππου, του γιού του, Μεγάλου Αλεξάνδρου και των επιγόνων τους. Δύο μεγάλων διαστάσεων μετάλλινα αγγεία: μια μοναδική για το υλικό της ασημένια, όπως φαίνεται, λήκυθος με πώμα και μια ασημένια, επίσης, υδρία, πολύ συγγενική, ως προς το σχήμα και την ποιότητά της με την εντυπωσιακή ασημένια υδρία από τον τάφο του Πρίγκιπα της Μεγάλης Τούμπας αποκαλύφθηκαν στη διάρκεια της φετινής ανασκαφής. Τα νέα ευρήματα αποκαλύφθηκαν λίγα μόλις μέτρα κοντά στη θέση όπου είχε εντοπιστεί πέρσι την ίδια ακριβώς μέρα το πολύτιμο σύνολο (χάλκινο αγγείο με πολύτιμο χρυσό στεφάνι, τοποθετημένο πάνω στα καμένα οστά νεκρού) κάτω από την ίδια επίχωση που γέμιζε το ίδιο όρυγμα. «Στο γεμάτο με χώμα εσωτερικό της ασημένιας ληκύθου (;) δεν είναι φανερά κάποια υπολείμματα ταφής. Δεν είμαστε, επομένως, προς το παρόν σε θέση να συμπεράνουμε άμεσα αν πρόκειται για τεφροδόχο αγγείο ή πολύτιμο κτέρισμα. Αντίθετα, στο εσωτερικό της ασημένιας υδρίας διακρίνουμε οστά και είναι βέβαιο πως η μικρανασκαφή που θα ακολουθήσει στο εργαστήριο θα παράσχει (όπως και η περυσινή) ενδιαφέροντα στοιχεία για το φύλο και την ηλικία του νεκρού/ής που θα βοηθήσουν ενδεχομένως στην ιστορική αποτίμηση του ευρήματος», δηλώνει η επικεφαλής της πανεπιστημιακής ανασκαφής καθηγήτρια αρχαιολογίας του ΑΠΘ (και ευρωβουλευτής από τον Ιούνιο) Χρυσούλα Σαατσόγλου-Παλιαδέλη. Πέρυσι, στις 25 Αυγούστου σ’ ένα μεγάλο ορθογώνιο όρυγμα στην Αγορά των Αιγών είχε αποκαλυφθεί στην ίδια θέση μέσα στο χώρο της αγοράς των Αιγών, ένα χάλκινο αγγείο που περιείχε μια μοναδική για το μέγεθός της χρυσή πυξίδα, με ένα πολύτιμο χρυσό, επίσης, στεφάνι βαλανιδιάς, τοποθετημένο πάνω στα καμένα οστά ενός νεκρού. Το σύνολο παρέπεμπε άμεσα σε βασιλικό νεκρό και η οστεοαρχαιολογική εξέταση των οστών που ακολούθησε, έδειξε πως επρόκειτο για ένα νεαρό άτομο. Τα αποτελέσματα της διεπιστημονικής αξιολόγησης του ευρήματος μάς οδήγησαν στη γοητευτική υπόθεση για την πιθανή ταύτιση του νεκρού με έναν από τους δυο γιούς του Αλεξάνδρου, πιθανότερα του Ηρακλή της Βαρσίνης, που κατατέθηκε στην κρίση της επιστημονικής κοινότητας τον περασμένο Απρίλη, στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Συνεδρίου για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη, ανέφερε η κ. Σαατσόγλου-Παλιαδέλη και πρόσθεσε: «Είίμαστε ευτυχείς ότι το νέο εύρημα συμπληρώνει τα δεδομένα της περασμένης χρονιάς και επιβεβαιώνει με νέα στοιχεία τις παρατηρήσεις και τις πρώτες ερμηνείες μας. Σε πρακτικό επίπεδο είμαστε σίγουροι ότι οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, τις οποίες ευχαριστούμε για τη συμπαράστασή τους, θα συνεχίζουν να στηρίζουν υλικά και ηθικά τις μακρόχρονες προσπάθειες της πανεπιστημιακής ανασκαφής στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας».



Στο φεστιβάλ του Δήμου Εχεδώρου η Φιλαρμονική της Βέροιας

filarmoniki1Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας, συμμετείχε στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών του Δήμου Εχεδώρου, την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009. Στο φεστιβάλ φέτος συμμετέχουν ορχήστρες από την Σλοβενία, Ουγγαρία, Πολωνία, Βουλγαρία και άλλες ελληνικές συμμετοχές από Καλαμαριά, Λαμία και Δίον. Ο προσκεκλημένος του Φεστιβάλ Leon J. Bly Μαέστρος και πρόεδρος της WASBE απένειμε τιμητική διάκριση στον Μαέστρο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Βέροιας, Αντώνη Βιγκάτο. Το πρόγραμμα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της συμμετέχοντας στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ την Κυριακή 30 Αυγούστου. Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου θα συμμετέχει στο 1ο Φεστιβάλ, που διοργανώνει ο Δήμος Πτολεμαϊδας και στις 7 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστεί στο συνοικισμό Προμηθέα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας «Η μουσική ταξιδεύει στην πόλη».


Νέα επαφή της δημάρχου Βέροιας με τους ιδιοκτήτες καφέ – μπαρ για τα τραπεζοκαθίσματα

trapezokathismata_newΣτο γραφείο της Δημάρχου Βέροιας κ. Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, παρουσία του Αντιδημάρχου Νεολαίας & Αθλητισμού κ. Γεωργίου Μιχαηλίδη, έγινε την Τετάρτη 5 Αυγούστου νέα συνάντηση με τους επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος των οδών Ανοίξεως και Ελιάς. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους Δημοτικούς υπαίθριους χώρους. Η Δήμαρχος προειδοποίησε τους παρευρισκόμενους ότι αυτή η συνάντηση θα είναι και η τελευταία για το θέμα αυτό και τους ενημέρωσε πως είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει το γράμμα του Νόμου σε όσους επιδεικτικά παρανομούν λέγοντας χαρακτηριστικά, «Υπάρχουν και επαγγελματίες που λειτουργούν νόμιμα. Αυτό που ισχύει σήμερα δεν είναι υγιής ανταγωνισμός. Κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά». Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος επικαλέστηκε τη μαρτυρία όλων των παρευρισκομένων, για τις αλλεπάλληλες και καλοπροαίρετες επαφές και συζητήσεις που έγιναν με το σωματείο τους αλλά και με τον καθένα ξεχωριστά για τα θέματα αυτά. Τέλος ζητήθηκε από τους επιχειρηματίες να αποδείξουν έμπρακτα εάν επιθυμούν να συνεργαστούν με το Δήμο ή εάν επιδιώκουν τη διαρκή αντιπαράθεση. Στην συνάντηση κλήθηκαν και δημοσιογράφοι αλλά ύστερα από άκομψη απαίτηση καταστηματάρχη αποχώρησαν.

Γιορτή μπάμιας στην Αγία Τριάδα

mpamiaΕκδηλώσεις με τίτλο «Γιορτή Μπάμιας» θα διοργανώσει στις 29 Αυγούστου Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Αγίας Τριάδας του δήμου Μελίκης. Η καλλιέργεια μπάμιας είναι μία από τις βασικότερες καλλιέργειες της περιοχής που στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια την αγροτική της οικονομία και γι αυτό το λόγο ο τοπικός σύλλογος που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται έντονα αποφάσισε να αφιερώσει τις φετινές εκδηλώσεις σε αυτό το φυτό. Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων θα υπάρξει ομιλία από γεωπόνους, θα εκδοθούν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την καλλιέργεια και την διατροφική αξία της μπάμιας και συνταγές μαγειρέματός της. Στους παριστάμενους θα προσφερθούν νωπές και μαγειρεμένες με διάφορους τρόπους μπάμιες. Παράλληλα οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν και από χορευτικά συγκροτήματα του ανωτέρου συλλόγου αλλά και από διάφορες περιοχές της Μακεδονίας.

Στη Νάξο ο σύλλογος "Μέλισσα" Κυψέλης

naxos1Ο Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Κυψέλης του Δήμου Μελίκης «Η Μέλισσα» που αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα στον τομέα της παράδοσης, με συνεχή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του Νομού και ευρύτερα εκλήθη να εκπροσωπήσει τον Νομό μας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις των «ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νάξου στις 22-25 Αυγούστου 2008. Η συμμετοχή συντελεί στην προβολή του Νομού Ημαθίας αλλά και της Ρουμλουκιώτικης παράδοσης. Οι εκδηλώσεις της Νάξου είναι ένα τετραήμερο πολυεθνικό φεστιβάλ στο οποίο συμμετέχουν συγκροτήματα μουσικής και χορού από τη Λατινική Αμερική, τη Μεσόγειο και γενικότερα την Ευρώπη.

Η διοίκηση της Ευξείνου Λέσχης συναντήθηκε με τον Υπουργό Πολιτισμού

elv_samarasΆμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά στο αίτημα του βουλευτή Ημαθίας (και μέλος της ΕΛΒ) Λάζαρου Τσαβδαρίδη, προκειμένου να δεχτεί τη Διοίκηση της Λέσχης. Έτσι, την Πέμπτη (2-7-09) συναντήθηκαν με τον Υπουργό ο πρόεδρος της Λέσχης Λάζαρος Κουμπουλίδης, ο Έφορος Δημ. Σχέσεων Λάζαρος Ζευγαρόπουλος και …ο έτερος «Λάζαρος», ο βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Η υποδοχή ήταν ομολογουμένως θερμή και η συζήτηση ιδιαίτερα γόνιμη και σε πολύ φιλικό κλίμα. Συγκεκριμένα εκτέθηκαν στον Υπουργό δύο αιτήματα: Η απαλλαγή της Λέσχης από την υποχρέωση καταβολής ΕΤΑΚ, ύψους ήδη 15.000€, λόγω λειτουργίας στο Πολιτιστικό Κέντρο πτέρυγας λαογραφικού μουσείου και αίτημα επιχορήγησης ύψους 60.000€ για τις υλικοτεχνικές ανάγκες του Λαογραφικού Ποντιακού Μουσείου, ώστε να καταστεί πόλος έλξης και πηγή γνώσης για όλους τους Ποντίους (και μη) που επισκέπτονται τον τόπο μας με αφορμή το μουσείο της Βεργίνας ή το Ιερό προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά. Η παρότρυνση του βουλευτή κ. Τσαβδαρίδη, ο οποίος δήλωσε και με την ιδιότητά του ως μέλος της Λέσχης ότι έχει πειστεί για την αναγκαιότητα ικανοποίησης αυτών των αιτημάτων, σε συνδυασμό με την άρτια παρουσίαση τους από τον Πρόεδρο της Λέσχης, ο οποίος κατέθεσε και σχετικό φάκελο προς τον Υπουργό, είχε ως αποτέλεσμα την άμεση παρέμβασή του Υπουργού για την απαλλαγή από τον ΕΤΑΚ, αλλά και τη δέσμευση του για εκταμίευση ολόκληρου του αιτηθέντος ποσού των 60.000€ κατά το μήνα Οκτώβριο, εκφράζοντας ταυτόχρονα την επιθυμία του να τελέσει ο ίδιος τα εγκαίνια ενός τόσο σημαντικού για την περιοχή μας Πολιτιστικού έργου, καθώς η Βόρεια Ελλάδα, η οποία κατοικείται σε μεγάλο ποσοστό από Ποντίους, στερείται ενός Ποντιακού Λαογραφικού Μουσείου.

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στη Νάουσα

asfal-dromoi-epektasi-1-020709Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και ασφαλτόστρωσης δρόμων στην επέκταση της πόλης (περιοχές «Μουσταφά», «Βάλια» κλπ.). Οι προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 110.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ που υλοποιεί ο Δήμος Νάουσας. Τέλος, ενημερωτική σύσκεψη με θέμα την “Παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης Βερμίου- Πρόγραμμα «ΒΕΡΜΙΟ»” στα πλαίσια της Διανομαρχιακής-Διαδημοτικής Συνεργασίας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουλίου 2009 και ώρα 10:30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων “Ναϊάς” (Πέτρινο κτίριο πρώην βιομηχανία “Βέτλανς”, οδός Νοσοκομείου) στην Νάουσα.

Κανταΐφι γίγας στην Βέροια

kanraifiΈνας γλυκός «πειρασμός» μήκους 10 μέτρων έκαμψε τις διαιτητικές «αντιστάσεις» κατοίκων και επισκεπτών της Βέροιας, που βρέθηκαν σήμερα στο πάρκο Εληάς: Ο λόγος για το μεγαλύτερο κανταΐφι που έγινε ποτέ - όπως δήλωσε ο διοργανωτής της εκδήλωσης Γιάννης Ρέλλης - και το οποίο διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο Γκίνες. Όσο για την τύχη του γλυκού, χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά για να «εξαφανιστεί» το δεκάμετρο κανταΐφι, για τη γλυκύτητα του οποίου απαιτήθηκαν περισσότερα από 100 κιλά σιρόπι. Η εκδήλωση στο πάρκο της «Ελιάς» μπορεί να είχε ως «πρωταγωνιστή» το κανταΐφι, περιελάμβανε, ωστόσο και διαγωνισμό μαγειρικής, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκαν οι παραδοσιακές συνταγές και η ανάδειξη και προβολή τοπικών εδεσμάτων. Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Ειδικής Αγωγής Βέροιας.


Κεραυνός σκότωσε 53χρονη στην Εγνατία

thunderΤραγικό τέλος είχε μια 53χρονη την Δευτέρα (6/7) στην Εγνατία Οδό, μεταξύ Αλεξάνδρειας – Κλειδίου. Στις 5.15μμ περίπου, εκινείτο μαζί με άλλους τρεις με κατεύθυνση από την Βέροια προς Θεσσαλονίκη. Στο 6ο χιλιόμετρο από τον κόμβο της Αλεξάνδρειας προς το Κλειδί, λόγω της καταρρακτώδους βροχής και μη λειτουργίας των υαλοκαθαριστήρων του οχήματος, κατέβηκε από αυτό προσπαθώντας να ζητήσει βοήθεια από άλλο όχημα το οποίο ήταν σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου. Κατά τον χρόνο προσέγγισης του οχήματος χτυπήθηκε από κεραυνό με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.


Ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις της Δημόσιας Βιβλιοθήκης

vivliothiki_paidiaΤην Τρίτη 7 Ιουλίου άρχισαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις της καλοκαιρινής καμπάνιας «Πάμε διακοπές με τους αναγνώστες : Μικρές και μεγάλες ιδέες». Από τις 10.00 έως τις 11.30 το πρωί, στα «Μαγικά Κουτιά» της Βιβλιοθήκης, παιδιά προσχολικής ηλικίας, άκουσαν και είδαν με οπτικοακουστικό υλικό το παραμύθι «Ένα τόσοδα ψαράκι ένα τιποτάκι» του Jaques Duquennoy, έπαιξαν στο μαγνητικό τοίχο παιχνίδια με μικρά και μεγάλα μαγνητικά ψαράκια και τέλος ζωγράφισαν τα δικά τους μικρά και μεγάλα ψάρια. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου «Το σπίτι στο λιβάδι» και άλλοι μικροί μας φίλοι - μέλη της Βιβλιοθήκης. Συντονιστές του προγράμματος ήταν η Γεωργία Ζαφειρογιάννη και η Αμφιθέα Τριανταφυλλίδου υπάλληλοι της Βιβλιοθήκης. Οι καλοκαιρινές δράσεις διοργανώνονται από κοινού με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας για 3η συνεχή χρονιά, περιλαμβάνουν ποικιλία εκδηλώσεων και εργαστηρίων, και απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Πληροφορίες για το πρόγραμμα και εγγραφές στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας και στο www.libver.gr.


Αποκατάσταση ζημιών

ergasies-koutixa-290609-1Ξεκίνησαν τη Δευτέρα (29/6) από συνεργεία του Δήμου Νάουσας οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στην περιοχή «Κουτίχα», στο δρόμο προς το Στενήμαχο. Η περιοχή είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις τον περασμένο Γενάρη, οι οποίες προκάλεσαν καθίζηση σε τμήματα του οδοστρώματος και της γέφυρας. Με την ολοκλήρωση των εργασιών διευκολύνεται η άνετη και ασφαλής μετακίνηση των οχημάτων, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που η αγροτικές εργασίες βρίσκονται στην αιχμή τους.


Δημοτικό Ιατρείο Βέροιας - Εθελοντισμός
Το Δημοτικό Ιατρείο Βέροιας διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Αρχές και επιτυχημένες πρακτικές εθελοντισμού», το Σάββατο 27 Ιουνίου 2009 στις 9:30 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το σεμινάριο απευθύνεται στους ήδη καταγεγραμμένους εθελοντές του Δημοτικού Ιατρείου και σε υποψήφιους εθελοντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: