Δεν προβλέπεται για την Βέροια κατασκευή δημοτικού σχολείου στο κοντινό μέλλον


nomarxiako_eklogi_grammateaΔεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία ανέγερση Δημοτικού Σχολείου στην Βέροια και όπως όλα δείχνουν, θα περάσουν και άλλα δίχως να δούμε νέο διδακτήριο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Η προηγούμενη κυβέρνηση έταξε δυο – τρία σχολεία (περιοχές Προμηθέα, κτηνιατρείου, Πιερίων) αλλά έμεινε στα λόγια ενώ η νέα δια στόματος του Υφυπουργού Γιάννη Μαγκριώτη παρέπεμψε τους τοπικούς φορείς στο ΕΣΠΑ. Την Τετάρτη το θέμα απασχόλησε το Νομαρχιακό Συμβούλιο, μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Βέροιας, αλλά για τα μόνα προς ένταξη σχολεία που έγινε κουβέντα ήταν αυτά της Νάουσας και των Ριζωμάτων. Για αντίστοιχα της Βέροιας ακούστηκε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο, στο ίδιο σημείο δηλαδή που βρίσκονται εδώ και μια τριετία. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης στην τοποθέτησή του δήλωσε ότι η Νομαρχία θα προχωρήσει στην υλοποίηση των δυο σχολείων (των Ριζωμάτων και της Νάουσας), πρόσθεσε ότι σε καλό δρόμο βρίσκεται η αγορά οικοπέδων σε Βέροια (Πιερίων) και Αλεξάνδρεια και αναφέρθηκε στις 27 προκάτ αίθουσες που τοποθετήθηκαν σε διάφορα σχολεία. «Αν είχαμε προσωπικό - τεχνικούς ίσως ήμασταν καλύτεροι. Αυτό όμως που μας λείπει, ειδικά στους μεγάλους Δήμους είναι τα οικόπεδα» δήλωσε ο κ. Καραπαναγιωτίδης.

Την απογοήτευσή τους για άλλη μια φορά εξέφρασαν οι γονείς. «Ακούμε ότι ο δήμος έχει οικόπεδα, η Νομαρχία έχει χρήματα αλλά δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν έχουμε σχολεία» δήλωσε η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων, η κ. Βλαχοπούλου, και πρόσθεσε ότι τη νέα χρονιά το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο γιατί θα εισέλθουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση περισσότεροι μαθητές, συγκριτικά με άλλες χρονιές, από τα νηπιαγωγεία. Η κ. Βλαχοπούλου δήλωσε ακόμη ότι ο αριθμός των μαθητών είναι μεγαλύτερος από αυτόν που μπορούν να υποδεχθούν τα διδακτήρια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αίθουσες σε παλιές αποθήκες, σε υπόγεια και δίπλα σε καυστήρες.

Από την πλευρά της μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου ασκήθηκε κριτική. Ο κ. Μούρνος τόνισε ο παρά τις αναφορές του Νομάρχη για σχέδια και προγράμματα, δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο, πλην των σχολείων της Νάουσας και των Ριζωμάτων. «Δεν φαίνεται να υπάρχει ελπίδα για άλλα» σημείωσε ο κ. Μούρνος και παρότρυνε το νομάρχη να επιταχύνει τις διαδικασίες για το σχολείο στην περιοχή κτηνιατρείου.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του κ. Γαβριηλίδη. «Ας μην καλλιεργούμε φρούδες ελπίδες, τα μόνα σίγουρα σχολεία είναι της Νάουσας και των Ριζωμάτων» σημείωσε και επεσήμανε ότι αν ο νομάρχης επένδυε τα έσοδα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους σε μελέτες για την κατασκευή σχολείων κι όχι σε χρηματοδοτήσεις πολιτιστικών συλλόγων, σήμερα θα υπήρχε ωριμότητα για την διεκδίκηση χρημάτων.

Ο κ. Τρεμπελής με την σειρά του, προέβλεψε ότι τα πράγματα στην παιδεία θα γίνουν ακόμη χειρότερα, διότι με τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, ο τομέας θα περάσει στους δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: