Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το Ολοκαύτωμα της Νάουσας

olokautomaΜε επισημότητα θα εορταστεί την Κυριακή 11 Απριλίου η 188η Επέτειος του Ολοκαυτώματος της πόλης. Ο Δήμος Νάουσας στο πλαίσιο εορτασμού της ιστορικής επετείου έχει προγραμματίσει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

8ος Δρόμος Θυσίας (Σάββατο 10/4, Δημοτικό Στάδιο, ώρα 17:30)

Το Σάββατο (10/4), θα διεξαχθεί ο 8ος Δρόμος Θυσίας, τον οποίο διοργανώνει ο Δήμος Νάουσας σε συνεργασία με το Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Νάουσας. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 17:30 από το Δημοτικό Στάδιο Νάουσας. Δικαίωμα συμμετοχής στο «Δρόμο Θυσίας» έχουν όλοι οι πολίτες κάθε ηλικίας αθλητές και μη. Δύο είναι οι διαδρομές. Η πρώτη έχει μήκος 1.500μ. (περιμετρικά του Δημοτικού Σταδίου) και είναι για παιδιά έως 12 ετών και η δεύτερη έχει μήκος 5.500μ. και διέρχεται από κεντρικά σημεία, ιστορικούς χώρους, παραδοσιακές γειτονιές και αξιοθέατα της πόλης («Στουμπάνοι», Υπαπαντή, «Μπατάνια», Διοικητήριο, Πλ. Καρατάσου, Ρολόι, «Αλώνια», Φόρος, Μεγ. Αλεξάνδρου κ.λ.π.). Σ’ όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα, στον πρώτο νικητή και στην πρώτη νικήτρια κύπελλο και στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν μετάλλια.

Ορατόριο Νιάουστα (Σάββατο 10/4, Δημοτικό Θέατρο ώρα 20:00)

Το βράδυ του Σαββάτου (10/4) και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο, η Νέα Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή της χορωδίας «Νίκος Αστρινίδης» θα ερμηνεύσουν το Ορατόριο «Νιάουστα» από το ομώνυμου επικό ποίημα του κ. Νίκου Ταούλα.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 11/4

Την Κυριακή 11/4 στις 10:30π.μ. θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.
Στις 11:15π.μ. θα τελεστεί τρισάγιο στο χώρο Θυσίας των ηρωίδων και ρίψη στεφάνων στο βάραθρο της Αράπιτσας.
Στις 12:00μ. στο Δημοτικό Θέατρο θα δοθεί συναυλία με το Ορατόριο «Ελληνικό Ορατόριο για το Χαλασμό» σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου και ποίηση Δημήτρη Μπρούχου, την οποία διοργανώνει η Μητρόπολη Βεροίας και Ναούσης.
Στις 13:15 θα ξεκινήσει η παρέλαση στο Ηρώο της πόλης (Οδός Μεγ. Αλεξάνδρου) με την συμμετοχή μαθητών, συλλόγων και στρατιωτικών τμημάτων.

Άλλες εκδηλώσεις

Την Παρασκευή (9/4) στις 20:00 στην Αίθουσα Τέχνης «Ναϊάς» θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης έργων του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Εικαστικών Εργαστηρίων της Κ.Ε.ΔΗ.Π.Ο.Ν.

Το Σάββατο (10/4) και ώρα 11:00π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά, θα γίνει η εκδήλωση της Μητρόπολης Βεροίας και Ναούσης για την παρουσίαση των βιβλίων «Η Επανάσταση και η καταστροφή της Νάουσας κατά το 1822» του Αντώνιου Κολτσίδα και «Οι μάρτυρες του χαλασμού της Νάουσας» του Νικoλάου Χατζηιωάννου.

Τις επόμενες ημέρες θα οριστεί ο Υπουργός ο οποίος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στον εορτασμό της ιστορικής επετείου του Ολοκαυτώματος και θα οριστικοποιηθεί η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου. Επίσης, στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπηθεί ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: