Α. Τόλκας: "Να εξετασθεί το πόθεν έσχες όσων διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία 20 χρόνια"


tolkas_newΟ βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας και 47 ακόμη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ζητούν να εξετασθεί το πόθεν έσχες όσων διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία 20 χρόνια.

Στην επιστολή προτείνουν επίσης να κατάσχονται όσα περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματα και να αποδίδονται στο κράτος. Η επιστολή αναφέρεται συγκεκριμένα σε εκείνους που διατέλεσαν πρώην και νυν υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς υπουργείων, γενικοί γραμματείς περιφερειών, διοικητές, πρόεδροι και διευθυντές οργανισμών και λοιπών οργανισμών του δημοσίου και όσοι εκ του νόμου υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες.

Επιπλέον, στις 3 Μαρτίου μαζί με άλλους 9 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών για την σκανδαλώδη εξαγορά της εταιρείας Γερμανός από την Cosmote που στοίχισε ακριβά στον ελληνικό λαό, Λόγω αυτής της ερώτησης ασκήθηκε αγωγή κατά του Άγγελου Τόλκα και των υπολοίπων βουλευτών από εμπλεκόμενο στην υπόθεση πρόσωπο. Ωστόσο η κίνηση αυτή καταδικάστηκε από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο, που προασπίστηκε τους βουλευτές, οι οποίοι άσκησαν συνειδητά τα καθήκοντα κοινοβουλευτικού ελέγχου. Οι παραπάνω ενέργειες αποτελούν μέρος μιας σειράς πρωτοβουλιών του Άγγελου Τόλκα για τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο, ιδιαίτερα μάλιστα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Γραμματέας του Τομέα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: