Ν. Παπαποστόλου: «Πληροφορίες θέλουν αυτόνομο δήμο την Βεργίνα»


verginas1Την είδηση ότι κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει ο δήμος Βεργίνας, με έδρα την Βεργίνα, στον αυτοδιοικητικό χάρτη, ανακοίνωσε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Νίκος Παπαποστόλου και πρόσθεσε ότι αν κάτι δεν πάει καλά τότε θα υπάρξουν κινητοποιήσεις. Στην χθεσινή σύσκεψη, που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, οι δημότες δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου. Μετά βίας συγκεντρώθηκαν σαράντα – πενήντα άτομα, από τους οποίους πολλοί ήταν συμβασιούχοι στα προγράμματα του δήμου.

Ο δήμαρχος στο ξεκίνημα της ομιλίας του έκανε μια μικρή αναδρομή στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης και αμέσως μετά αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας λέγοντας ότι αποδείχτηκε ότι κανένας δεν θέλει την Βεργίνα. «Υπήρξε η διαβεβαίωση ότι δεν θα αλλάξει το όνομα του δήμου Βέροιας και από αυτό προκύπτει ότι το όνομα της Βεργίνας δεν θα μείνει στον αυτοδιοικητικό χάρτη» σημείωσε ο κ. Παπαποστόλου. Ο δήμαρχος Βεργίνας γνωστοποίησε ότι μίλησε στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ με δημάρχους μεγάλους δήμων (Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Τρικάλων κλπ) οι οποίοι δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν. Ακόμη σημείωσε ότι αναβλήθηκαν οι συναντήσεις με τον κ. Ραγκούση για το θέμα της Ημαθίας, λόγω των επεισοδίων στην Αθήνα. Ο κ. Παπαποστόλου ανέβασε τους τόνους αναφερόμενος στην Βέροια, τονίζοντας ότι κανείς τους δεν αγάπησε την Βεργίνα, σημείωσε ότι ο αυτόνομος δήμος θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις και πρόσθεσε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος.

Αμέσως μετά ακολούθησε τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Παπαναστασίου που ήταν υπέρ της παραμονής του δήμου Βεργίνας ως αυτόνομου στον αυτοδιοικητικό χάρτη. Οι υπόλοιποι σύμβουλοι δεν θέλησαν να τοποθετηθούν. Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε σε δημότες, ήταν στο ίδιο μήκος κύματος. Σε αυτές τις τοποθετήσεις, ο κ. Γουλτίδης (πρώην δημοτικός σύμβουλος) σημείωσε ότι υπάρχει κίνδυνος να παραμείνει ο δήμος αλλά η έδρα να πάει στην Μελίκη, ως μεγαλυτέρου δημοτικού διαμερίσματος. Πρωτότυπη ήταν και η πρόταση του διευθυντή Γυμνασίου Γιώργου Σοφιανίδη, για διοργάνωση νυχτερινής πικετοφορίας, ως μορφή αντίδρασης αν δεν γίνει αυτόνομος ο δήμος. Κλείνοντας, ο κ Παπαστόλου ανακοίνωσε ότι θα σταλεί επιστολή ακόμη και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα της Βεργίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: