ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ -Για το αιματηρό περιστατικό του... Διαβατού

Πηγή www.imerisia-ver.gr
Πρωτόγνωρη εμπειρία για την άδεια από κόσμο Βέροια οι κινητοποιήσεις που έγιναν το περασμένο Σάββατο στο κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα, μέλη της Χρυσής Αυγής, από την ευρύτερη περιοχή, είχαν προαναγγείλει τη διενέργεια δύο ξεχωριστών συγκεντρώσεων στο νομό από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας. Αφορμή, το βίαιο περιστατικό που συνέβη μεταξύ παρέας Ελλήνων και Αλβανών στο χωριό Διαβατός πριν από λίγες μέρες, το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να αποδειχτεί θανάσιμο για δύο παιδιά ελληνικής καταγωγής.
Έτσι, η πρώτη συγκέντρωση έγινε στο Διαβατό, στην πλατεία, όπου εκτυλίχθηκε το συμβάν.

Ωστόσο, οι συγκεντρωμένοι έφυγαν γρήγορα για τη Βέροια, γιατί έγινε γνωστό πως αναρχικοί κατέλαβαν την πλατεία Ελιάς, όπου και είχε προγραμματίσθεί η δεύτερη συγκέντρωση. Όμως, οι δύο ομάδες δε συναντήθηκαν ποτέ, καθώς η αστυνομία περιόρισε τους αναρχικούς στην πλατεία Ελιάς, ενώ η "Χρυσή Αυγή" έκανε στάση διαμαρτυρίας μπροστά από το δημαρχείο Βέροιας.
Τελικά, μετά από ένα δίωρο ελεγχόμενης έντασης, οι δύο ομάδες αποχώρησαν από τους χώρους συγκέντρωσής τους και η πόλη επανήλθε στους συνήθεις ρυθμούς της.
Κώστας Καγκελίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: