Νέα κρασιά παρουσίασε το ΒΑΕΝΙ


vaeni11Τα νέα του κρασιά παρουσίασε την Τετάρτη το βράδυ, στο ξενοδοχείο Βέρμιο, το ΒΑΕΝΙ. Πρόκειται για την σειρά «Μακεδονικός», (λευκό, ροζέ και κόκκινο), το «Βίος Ελλήνων», η Λευκή και Κόκκινη Σαγκριά. Την παρουσίαση έκανε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιώργος Φουντούλης ο οποίος τόνισε ότι το ΒΑΕΝΙ έχει ξεφύγει από τα όρια της τοπικής αγοράς και πουλά σε 24 χώρες. Πρόσθεσε ότι η στροφή στην ποιοτική αναβάθμιση ήταν μονόδρομος διότι ο Συνεταιρισμός δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τα φθηνά αμφιβόλου ποιότητας κρασιά.

Η Σαγκριά
Για την Σαγκριά, ο κ. Φουντούλης υπογράμμισε για την παραγωγή της αφορμή ήταν η πληροφορία ότι δεν υπήρχε Ελληνική. Έτσι το ΒΑΕΝΙ ξεκίνησε με την παραγωγή κόκκινης και αμέσως μετά προχώρησε και στην λευκή, η οποία δεν υπάρχει στην αγορά.

Η σειρά «Μακεδονικός»
Για την σειρά «Μακεδονικός», ο κ. Φουντούλης σημείωσε ότι δοκιμάσθηκε στην Γερμανική αγορά, με διαφορετική ετικέτα και μετά τα καλά αποτελέσματα στις πωλήσεις διοχετεύθηκε και στην Ελληνική αγορά ως «Μακεδονικός». «Έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους και οι πωλήσεις του είναι καλύτερες από αυτές που περιμέναμε» τόνισε ο πρόεδρος του ΒΑΕΝΙ. Μετά την επιτυχία που είχε η σειρά κρασιών «Μακεδονικός», το ΒΑΕΝΙ ονόμασε και το ούζο του «Μακεδονικό» και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.

Η «ναυαρχίδα»
Ως «ναυαρχίδα» των κρασιών του ΒΑΕΝΙ, ο κ. Φουντούλης παρουσίασε το «Βίος Ελλήνων». Για την παραγωγή του, οι οινολόγοι του συνεταιρισμού δούλεψαν δυο χρόνια επιλέγοντας έξι τόνους σταφυλιών ανάμεσα από 2000 τόνους. Είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας κρασί το οποίο θα το βρίσκει κανείς σε επιλεγμένες κάβες ποτών και η παραγωγή του δεν θα ξεπερνά τα 5000 μπουκάλια ετησίως. «Πιστεύω ότι αυτό το κρασί μπορεί να συγκριθεί μόνο με μεγάλα κρασιά σε παγκόσμιο επίπεδο. Αισθάνομαι περήφανος για το αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Φουντούλης και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο κρασί προέρχεται από σταφύλια ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Λαϊκά κρασιά
Εκτός από τις παραπάνω ετικέτες, το ΒΑΕΝΙ για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό των χύμα κρασιών, προχώρησε στην παραγωγή δυο «λαικών» κρασιών (λευκού και κόκκινου σε μπουκάλι σαν αυτό της κλασσικής ρετσίνας) καθώς επίσης και στην παραγωγή ρετσίνας.

Τα προβλήματα στον χώρο
Ο κ. Φουντούλης με αφορμή την παρουσίαση των νέων κρασιών, στάθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αμπελουργοί. Εξέφρασε το παράπονό του μιλώντας για αδιαφορία των βουλευτών και πρόσθεσε ότι τα προβλήματα είναι τρία. Το πρώτο είναι η εισαγωγή 50000 τόνων κρασιού άγνωστης προέλευσης, το δεύτερο είναι η παράνομη οινοποίηση 50000 τόνων σταφίδας και το τρίτο είναι η παραγωγή ούζου από αποστάγματα κριθαριού, ζαχαρότευτλου κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: